Brīvdienās prognozē lielāko karstuma vilni pēdējos četros gados (10)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Brīvdienās Latvijā no jauna pastiprināsies karstums, svētdien un nākamās nedēļas sākumā gaisa temperatūra Latvijā var sasniegt +32..+34 grādus, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes.

Ja prognozes piepildīsies, šis būs lielākais karstuma vilnis Latvijā kopš 2006. gada jūlija, kad gaisa temperatūra Skrīveros 9. datumā pakāpās līdz +35,3 grādiem.

Patlaban karstums pieņemas spēkā Pireneju pussalā, un Spānijā termometra stabiņš pakāpsies virs +40 grādiem. Tuvākajās dienās karstuma vilnis izpletīsies uz ziemeļaustrumiem, aptverot gandrīz visu Eiropu. Piemēram, Vācijas lielākajā daļā brīvdienās tiek prognozēta temperatūras paaugstināšanās līdz +35 grādiem, dažviet līdz pat +38 grādiem.

Vēl nav iespējams precīzi prognozēt, cik daudz karstums skars Latviju. Pašreizējās "Global Forecast System" prognozes vēsta, ka piektdien gaisa temperatūra Latvijā nepārsniegs +28 grādus, sestdien Zemgales dienvidos tā paaugstināsies līdz +31 grādam, bet

svētdien jau lielā Latvijas daļā iespējama +30..+32 grādu svelme, dažviet Zemgalē - pat +33 grādi.

Nākamnedēļ sola pat + 35 grādus karstu

Nākamās nedēļas sākumā karstums varētu kļūt vēl par vienu vai diviem grādiem lielāks. Jūtami vēsāks būs piekrastē, jo gaidāms jūras vējš.

Nedēļas nogalē Latvijā pārsvarā spīdēs saule, tiek prognozēta neliela iespēja, ka izveidosies atsevišķi lietus un negaisa mākoņi. Pūtīs lēns līdz mērens vējš, galvenokārt no rietumiem.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem pērn augstākā gaisa temperatūra, kas fiksēta Latvijas meteoroloģisko novērojumu stacijās, bija +30,7 grādi, 2008. gadā - +31,6 grādi, 2007. gadā - +32,3 grādi. Savukārt visaugstākā gaisa temperatūra, kas jebkad dokumentēta Latvijā, ir +36,4 grādi. Tā reģistrēta 1943. gada 4. augustā Daugavpilī.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu