Ventspilī otrdien bija +34,8 grādi! (47)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Šodien karstākā diena bijusi Ventspilī, kur termometra stabiņš pēc plkst.15 pakāpies līdz plus 34,8 grādu atzīmei, informēja Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Ventspilī šodien pārsniegts 1992.gadā 10.jūlijā šajā pilsētā sasniegtais karstuma rekords, kas bija plus 34,4 grādi.

Rīgā šodien gaisa temperatūra sasniedza plus 32 grādus, savukārt citviet Latvijā gaisa temperatūra šodien bijusi plus 30 un virs plus 30 grādiem.

Par dažiem grādiem zemāka gaisa temperatūra šodien bijusi Liepājā - plus 28 grādi un Ainažos - plus 29 grādi.

Visaugstākā līdz šim novērotā gaisa temperatūra Latvijā ir plus 36,4 grādi, kas ir reģistrēta Daugavpilī 1943.gada 4.augustā. Tieši plus 36 grādi ir reģistrēti arī 1994.gada 13.jūlijā Jelgavā.

Šajā gadsimtā Latvijā visaugstāk gaisa temperatūra pakāpās 2006.gadā, kad 9.jūlijā Skrīveros tā sasniedza plus 35,3 grādus.

Sinoptiķi prognozē, ka tuvāko stundu laikā Kurzemes jūras piekrastē sagaidāmi nokrišņi - pērkona negaiss un īslaicīgs lietus.

Savukārt rīt austrumu rajonos diena tiks pavadīta bez nokrišņiem, bet centrālajos un rietumu rajonos būs īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Vietām lietusgāzes būs stipras un iespējama arī krusa. Negaisa laikā gaidāmas krasas vēja brāzmas - 15 līdz 19 metri sekundē. Rīt pūtīs mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš, kas Kurzemē iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem, tomēr arī rīt gaisa temperatūra būs no plus 27 līdz plus 32 grādiem, bet jūras piekrastē tā būs no plus 24 līdz plus 26 grādiem.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu