Viļņā negaiss un lietusgāzes traucē lidostas darbu (61)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Viļņā negaiss ar spēcīgu vēju un lietusgāzēm trešdien traucējis lidostas darbu, autosatiksmi un elektroenerģijas padevi. Bez elektroenerģijas palikuši vairāk nekā 5000 lietotāji galvaspilsētā un vēl vairāki simti klientu Viļņas rajonā.

Ap plkst. 16 Viļņas Starptautiskās lidostas rajonā lietavas bija tik spēcīgas, ka lidmašīnas nevarēja nedz nolaisties, nedz pacelties. Ūdens appludināja lidmašīnu stāvlaukumus un autostāvvietas, kā arī daļu telpu, un tā atsūknēšanai nācās lūgt ugunsdzēsēju palīdzību.

Cietušas arī lidostas elektroiekārtas - nobloķējušās daļa automātisko durvju un autostāvvietas vārti. Zibens spēriens uz brīdi apturējis elektroenerģijas padevi, līdz ar to arī datorsistēmu darbību, tomēr pasažieru apkalpošanu kopumā tas nav ietekmējis, norādīts lidostas paziņojumā.

Tiesa, lietusgāžu dēļ uz 20 līdz 50 minūtēm aizkavējušies vairāki reisi gan uz Viļņu, gan no turienes. Tomēr pievakarē lidosta atsākusi darboties normālā režīmā.

Viļņā jau otro dienu pēc kārtas pamatīgai priekšpusdienas svelmei seko negaiss. Galvaspilsētas ielas daudzviet applūdušas, un automašīnas pa tām tiek uz priekšu ar grūtībām, veidojas prāvi sastrēgumi. Vietumis ūdens smēlies automobiļu salonos, tā dziļums sasniedzis pat metru, citviet ūdens spēks norāvis kanalizācijas aku vākus.

Tikmēr pie jūras un dažos Žemaitijas rajonos jau trīs dienas tiek reģistrēti karstuma rekordi. Otrdien Lietuvā termometra dzīvsudraba stabiņš bija pakāpies līdz 30-33 grādiem, bet pievakarē debesis daudzviet aizklāja tumši negaisa mākoņi, kas no Baltkrievijas puses atnesa lietu, vēsta portāls "Lrytas.lt".

Līdz trešdienai visvairāk lietus bija ticis Lietuvas dienvidu un rietumu rajoniem - Lazdijos divpadsmit stundās nokrišņu daudzums sasniedzis 54 milimetrus, bet Babtos deviņās stundās - 59 milimetrus.

Sinoptiķi prognozē, ka svelme un tai sekojoši negaisi Lietuvā gaidāmi arī nedēļas nogalē.

Komentāri (61)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu