Mežā nav sēņu (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kā šajā sausajā un karstajā laikā klājas meža veltēm - sēnēm un ogām? Sēnes šovasar parādījās ļoti agri – jūnija sākumā, taču tagad tās ir izzudušas. Vai šis netipiski Latvijai karstais laiks nekaitēs sēņu sezonai?

Izredzes atrast sēnes vienmēr ir, stāsta sēņu pētniece, Latvijas Mikologu biedrības vadītāja Diāna Meiere. Bet ar tām kā ar bitēm - diezgan grūti kaut ko paredzēt. Cerības atrast sēnes, kuras ieinteresētu parastu sēņotāju, nav pārāk lielas, konstatē sēņu pētniece. Stundas laikā izdevās atrast vienu tārpainu bērzlapi.

Diāna Meiere: "Mums Latvijā ilgi bija sausums, un sēnēm, lai augtu, ir nepieciešams augsnes mitrums. Citādi tās nogaida, aug micēlijas sēņotne virs zemes."

Gan jau tas lietus būs, mierina sēņu speciālisti. Taču ar vienu īslaicīgu lietu nebūšot gana - vajadzīgs tieši "sēņu lietus", kad lēni un ilgstoši līst un peļķēs veidojas burbulīši. Taču atbildēt šobrīd uz jautājumu, vai augustā un rudenī sāksies īsta sēņu sezona, speciālistiem pagaidām ir pagrūti - viss ir atkarīgs no laika apstākļiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu