Spēcīgā negaisa un lietus dēļ glābējiem bijušas darba pilnas rokas (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar pēc spēcīgā negaisa un lietus glābējiem bijušas darba pilnas rokas - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki devušies sniegt tehnisko palīdzību 98 vietās, kur gāzti un lauzti koki, šorīt Latvijas Radio informēja dienesta pārstāve Inese Veisa.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

(Ziņa papildināta ar VUGD komentāru 6. rindkopā)

87 izbraukumi bijuši Rīgā, bet 11 - citās pilsētās. Daudzviet nācies aizvākt kokus, kas bija sakrituši ne tikai uz ceļiem, bet arī uz mājām. Stiprais vējš nežēloja ne vecus un lielus, ne arī jaunus kokus. Cilvēki lielajā vējā nav cietuši.

Pagājušajā diennaktī zibens Latvijā izraisījis arī divus ugunsgrēkus. Viens no tiem bijis Mazsalacā, viens - Saulkrastos. Degušās platības nebija lielas, informēja dienesta pārstāve. Kopumā pagājušajā diennaktī dienesta darbinieki izbraukuši uz 18 ugunsgrēkiem.

Jau ziņots, ka lokāli pērkona negaisi daudzviet vakar gāzuši kokus, kas pārrāvuši gaisa līniju vadus un lauzuši līniju balstus, tāpēc vakar pēcpusdienā aptuveni 10 000 "Latvenergo" klientu bija palikuši bez elektroenerģijas vai ar traucētu apgādi. Spēcīgā negaisa un lietus dēļ Rīgā daudzviet bija traucēta arī satiksme. Atsevišķos posmos nolūzušu koku un pārplūdušu ielu dēļ nekursēja sabiedriskais transports, savukārt privātais transports atsevišķās vietās stāvēja lietus ūdeņu radītu tehnisku problēmu dēļ. 

Kā novēroja TVNET, kritušie koki arī citviet būtiski traucēja satiksmi, piemēram, Baltezerā uz Tallinas šosejas josla virzienā uz Rīgu ap plkst. 16 bija bloķēta, kā rezultātā izveidojās kilometriem garš sastrēgums, kas sākās apmēram pie Lilastes. Kā vēstīja LETA, tas pats gadījies arī pie Salaspils, ceļa Babīte - Salaspils 19.kilometrā.

Stipro lietusgāžu dēļ applūda arī vairāki veikali un ēkas. Tā, piemēram, lielveikalā ''Spice'' applūda pirmais stāvs."Ir applūdis veikals ''Drogas", kurā no jumta gāžas iekšā ūdens. Pircēji jau brien pa ūdeni. Situācija ir pilnīgi nekontrolējama, ūdeni savākt nav iespējams,'' stāstīja notikuma aculiecinieks.

"Nopietns glābēju darbs bija Bērnu slimnīcas jaunajā korpusā, kur pagrabā bija sakrājies ūdens un mums trīs stundas nācās to atsūknēt. Tur atradās serveri un citas ar kompjūtersistēmu saistītas lietas. Vēl ūdens satecējis bija vecajā Ģertrūdes baznīcā, taču nebija tik augsts līmenis, lai to atsūknētu. Negaiss pārsvarā plosījies Rīgā, līdz ar to nenācās izbraukt ārpus pilsētas," svētdienas lietusgāzes un spēcīgā vēja izraisītos gadījumus sarunā ar TVNET rezumē VUGD pārstāve Inese Veisa.

Jau vēstīts, ka svētdien daudzviet Latvijā nolija vairāk par pusi no visa mēneša normas. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija liecina, ka Skultē un Dobelē nolija 63%, savukārt Rīgā gandrīz 60% no mēneša normas.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu