Ogotājiem iesper zibens (75)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vakar Kauguru pagasta mežā no zibens spēriena smagi cietuši divi jauni cilvēki, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Komunikācijas nodaļā. Dienesta pārstāve Laura Bundule pastāstīja, ka šāda veida zibens traumas iepriekš nav konstatētas.

18 gadus veca sieviete un 21 gadu vecs vīrietis mežā lasījuši mellenes un, sākoties negaisam, sievietei iespēris zibens, kuru tālāk caur organismu, visticamāk, novadījusi ap kaklu esošā zelta ķēdīte.

Apdeguši mati un ķermenis

Sievietei zibens spēriena rezultātā vienā pusē apdeguši mati un uz vairākām ķermeņa daļām redzamas apdeguma pēdas. Apdegums gan neesot 40% vai 60% smags, kā dažkārt, kad cilvēks apdeg ar uguns liesmu, taču apdeguma pēdas esot redzamas.

Savukārt otrs ogotājs zibens spēriena rezultātā esot aizsviests pāris metrus tālāk no sievietes.

Abi pacienti ir hospitalizēti Vidzemes slimnīcā.

Zibens var nodarīt kaitējumu sirdsdarbībai

Neatliekamās medicīniskās palīdzības pārstāve atzina, ka patlaban pacienti tiekot novēroti, jo, lai gan zibens spēriena rezultātā apdegumi var nebūt pārāk spēcīgi, tie var atstāt ietekmi uz sirdsdarbību un veselību kopumā.

Komentāri (75)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu