Eiropas savvaļas brīnumu vidū arī Latvijas dabas vērtības (55)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Starptautiskā projekta "Wild Wonders of Europe" jeb "Eiropas savvaļas brīnumi" mājas lapā publicēta fotogrāfiju galerija, kas tapusi vairākās aizsargājamās teritorijās Latvijā.

Latvijas dabas vērtību fotogrāfiju autors ir spāņu dabas fotogrāfs Djego Lopezs (Diego Lópes), kas Latviju apmeklēja 2009. gada vasarā un iemūžināja bildēs dabas daudzveidību, kas sastopama Ķemeru nacionālajā parkā, Slīteres nacionālajā parkā, Ukru gāršā, Moricsalā un vēl citās aizsargājamās teritorijās.

Lielā Ķemeru tīreļa fotogrāfija kopā ar 27 citām Eiropas dabas vērtību fotogrāfijām tika publicēta žurnāla "National Geographic" 2010. gada maija numurā reportāžā par šo projektu, kas apliecina Latvijas dabas daudzveidības un dabas vērtību nozīmi starptautiskā mērogā.

Šo fotogrāfiju var aplūkot arī National Geographic mājas lapā sadaļā pie 2010. gada maija ekrāna tapetēm (wallpaper) http://ngm.nationalgeographic.com/wallpaper/download

Projekts "Wild Wonders of Europe" tika sākts 2008. gada maijā, un tā ietvaros 69 pasaulē atzīti dabas fotogrāfi apceļoja visas Eiropas valstis, lai fotografētu tur sastopamās unikālās dabas vērtības. Šā projekta mērķis ir parādīt, ka Eiropa nav tikai lielceļi un lielpilsētas, bet ka šajā pasaules daļā sastopama arī ļoti skaista, daudzveidīga un cilvēka darbības joprojām neskarta daba. Ar projekta palīdzību tā autori vēlas arī uzsvērt aizsargājamo dabas teritoriju nozīmi Eiropas dabas vērtību saglabāšanā. Projekta iniciators ir zviedru dabas fotogrāfs Stafans Vidstrands (Staffan Widstrand).

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu