Nestabilās gaisa masas pievakarē varētu izraisīt negaisu (136)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nestabilās gaisa masas, kas patlaban cirkulē virs Latvijas teritorijas, šodien pievakarē varētu izraisīt negaisu. Patlaban jau vietām stipri līst Kurzemes reģionā, taču vēlāk negaiss varētu skart arī pārējo Latvijas daļu.

Tikmēr prognozes par šodien gaidāmo lielo karstumu joprojām paliek spēkā.

Pagaidām Latvijas austrumos gaisa temperatūra jau ir sasniegusi 28 grādus, taču iespējams, ka dienas laikā tā varētu pakāpties līdz pat 35 grādiem, pieļauj sinoptiķi.

Mediķi atgādina par piesardzību, kas karstajā laikā jāievēro ikvienam. Lai izvairītos no karstuma dūriena un karstuma radītā nespēka, ir jāpalielina izdzertā šķidruma daudzums. Ja ārsts ierobežojis uzņemamā šķidruma daudzumu vai ir kāda hroniska saslimšana, jāvaicā ārstam, cik daudz šķidruma ieteicams izdzert. Vislabāk dzert vēsu tēju vai minerālūdeni bez gāzes.

Īpaši bīstama atrašanās saulē ir maziem bērniem. Karstā laikā bērniem ieteicams uzturēties ēnā vai vēsās iekštelpās. Nekādā gadījumā nedrīkst atstāt bērnus vienus pašus mašīnā. Tāpat jāraugās, lai bērns nepārkarstu, guļot ratiņos vai gultiņā, brīdina mediķi.

Komentāri (136)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu