Vētra Madonā plosījusies 20 minūtes (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

8.augusta pēcpusdiena madoniešu atmiņā paliks satraukuma un pārdzīvojumu pilna, jo aptuveni laikā no plkst. 17.00 līdz 17.20 dabas spēks izpostīja to, ko cilvēki radījuši gadiem ilgi, arī pati daba upurējusi sevis doto pilsētas zaļo rotu, šodien vēsta portāls madona.lv.

Kā vēsta portāls, lielākie acīmredzamie postījumi nodarīti pilsētas zaļajā zonā – slimnīcas apkaimē, Smeceres sila apkārtnē, norauti jumti dzīvojamām mājām Rīgas ielā, vietām Lazdonas, Saules, Rūpniecības ielā un citviet. Nopietni cietis pilsētas centrālais – Saieta laukums, kur no visām kuplajām sudrabeglēm palikušas vien divas, tostarp izdzīvojusi egle, kura katru gadu tiek pušķota Ziemassvētkiem.

 Pašvaldības Īpašumu uzturēšanas nodaļas speciāliste Gita Lutce portālam atzina, ka šie ir apjomīgākie dabas radītie postījumi, kādus madonieši spēj atcerēties. Īpašumu uzturēšanas dienests pie darba ķēries operatīvi, un jau ap plkst. 19.00 centrālās ielas bija izbraucamas. Arī elektrības piegāde pilsētā ir atjaunota.

Pirmdien notiks postījumu seku apzināšana un lemts par tālāko darbību.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka vakar pēcpusdienā vētra Latvijas austrumu rajonos nesusi plašus postījumus - vairākām mājām norauti jumti, cilvēki palikuši bez elektrības un nogāzti simtiem koku.

Viļānos novērota milzu krusa.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu