Vētras dēļ paliek bez pajumtes (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Svētdien, 8. augusta pēcpusdienā spēcīga vētra plosījusies Līvānu novadā – Rožupes, Rudzātu un Sutru pagastā, noraujot jumtus dzīvojamām mājām un saimniecības ēkām, izgāžot simtgadīgus ozolus, salokot ceļazīmes. Bojā gājuši mājlopi, krītoši koku zari sadragājuši tehniku un automašīnas, pārrāvuši elektrolīnijas, TVNET informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods pastāstīja, ka cilvēki ir izmisumā, jo daudziem nav kur dzīvot – mājām norauti jumti, dažā saimniecībā no šķūņa palikusi tikai dēļu kaudze, izpostīti sējumi, augļudārzi un meži. Šādu vētru neatceras pat gados vecākie cilvēki. Izgāzti pat simtgadīgi ozoli, krītošie zari sadragājuši lauksaimniecības tehniku un nosituši mājlopus.

Par laimi, vētrā nav cilvēku upuru, taču daudzi dabas stihiju pārcietuši lielās izbailēs, iesprostoti automašīnās.

Vietējie iedzīvotāji izmisumā par izpostītajām ēkām masveidā vēršas novada pašvaldībā. Līvānu novada pašvaldība ir apņēmusies palīdzēt iedzīvotājiem. Visiem, kam vētra nopostījusi dzīvojamās mājas, tiks sagādāts kokmateriāls jumta konstrukciju atjaunošanai.

Pirmdienas rītā ar domes priekšsēdētāja Vaivoda rīkojumu ir izveidota ārkārtas komisija, kas noskaidros situāciju saimniecībās, kuras cietušas vētrā, un apkopos radušos zaudējumus.

Līvānu novada pašvaldība pēc palīdzības vērsīsies arī valsts līmenī, jo iedzīvotāji šajā ārkārtas situācijā vārda tiešajā nozīmē ir palikuši bez jumta virs galvas, sacīja pašvaldības vadītājs.

 

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu