Krievijā ugunsgrēkiem neredz galu, morgi pārpildīti (147)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijā turpina plosīties mežu ugunsgrēki, aizvadītās diennakts laikā valstī reģistrēti 270 jauni ugunsgrēki un to kopējais skaits pārsniedz 550. Liesmas aptvērušas gandrīz 200 tūkstošu hektāru lielu platību. Dabas stihiju smagi izjūt galvaspilsētas Maskavas iedzīvotāji – gaisa piesārņojums sasniedzis visu laiku augstāko līmeni un pilsētas morgi ir pārpildīti.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Maskavu ietin biezi dūmu mākoņi, un gals šai problēmai nav saskatāms. Meteorologi prognozē, ka gaisa temperatūra pilsētā turēsies virs 30 grādiem līdz pat nedēļas beigām, un dienvidaustrumu vēji atnesīs arvien jaunus dūmu mākoņus no ugunsgrēku pārņemtajiem apvidiem.

Domoģedovas starptautiskā lidosta, 9.augusts
Domoģedovas starptautiskā lidosta, 9.augusts Foto: AFP/LETA

Pagājušās nedēļas nogalē smoga dēļ bija traucēta aviosatiksme ar Maskavu un daudzas lidmašīnas tika novirzītas uz citām lidostām. Domoģedovas starptautiskajā lidostā tūkstošiem pasažieru neziņā gaidīja, kad beidzot tiks paziņots viņu reisa laiks. Šodien situācija ir normalizējusies, taču lidostas direktors atzīst, ka viss atkarīgs no laika apstākļiem.

Vjačeslavs Ņekrasovs, lidostas direktors: "No visām Maskavas lidostām mēs esam vistuvāk ugunsgrēkiem, kas plosās reģiona dienvidos un dienvidaustrumos. Tas nopietni kavē lidostas darbību – galvenokārt sliktās redzamības dēļ."

Gaisa piesārņojums Maskavā sasniedzis augstāko līmeni

Gaisa piesārņojums Maskavā pagājušās nedēļas nogalē sasniedzis visu laiku augstāko līmeni, septiņas reizes pārsniedzot normu. Piesārņojuma un augsto gaisa temperatūru dēļ pilsētā, kas ir mājvieta vairāk nekā 10 miljoniem cilvēku, strauji pieaudzis nāves gadījumu skaits. Tiek ziņots, ka morgi pilsētā ir pārpildīti un mirušos vairs nav kur likt.

Ugunsdzēsēji cīnās ar liesmām, 2.augusts
Ugunsdzēsēji cīnās ar liesmām, 2.augusts Foto: AFP/LETA

Andrejs Selcovskis, Maskavas Veselības departamenta vadītājs: "Vidējais nāves gadījumu skaits normālos apstākļos ir no 360 līdz 380 cilvēkiem dienā. Šodien mums ir ap 700. Tas nav nekāds noslēpums. Visi domā, ka mēs to slēpjam, bet redziet – ārā ir +40 grādi."

Tikmēr visā Krievijā līdz šim tieši ar ugunsgrēkiem saistīti vien 52 upuri. Vairāk nekā 3 tūkstoši cilvēku palikuši bez pajumtes. Tomēr daudzi pieļauj, ka šie skaitļi varētu būt krietni lielāki.

Komentāri (147)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu