Liepājā novēroti dīvaini sarkani punkti virs jūras (118)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.liepajniekiem.lv

Pirmdienas vakarā pulksten 22.30 vairākus liepājniekus pārsteigusi dīvaina parādība virs jūras. Tur parādījušies divi sarkani punkti, kas, lēni virzoties horizontālā virzienā, izzuduši skatam.

"Es stāvēju savā mājā pie loga, runāju pa telefonu un vēroju, kā pamazām Liepājai tuvojas negaiss, kad pēkšņi ieraudzīju virs jūras spilgti sarkanu punktu," stāsta viens no šīs parādības aculieciniekiem. "Nodomāju – redz, kā izšauta raķete! Bet nekā. Tā vietā, lai raķete kristu lejā, sarkanais punkts lēni virzījās horizontāli uz priekšu, līdz izzuda skatam. Un, tikko tas bija noticis, parādījās otrs tieši tāds pats spīdeklis, kas lēni arī virzījās, līdz izzuda tieši tāpat kā pirmais."

Aizsardzības ministrijas preses un sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Ankipāne, atcerējusies līdzīgu gadījumu, kad šā gada aprīļa pēdējās dienās liepājniekiem parādījās neizprotams lidojošs objekts, nosmējās, ka esam ļoti redzīgi. Taču vēlāk devās skaidrot, vai nav notikušas kādas mācības. "Nē, ne gaisā, ne ūdenī nekas tāds, kas varēja radīt šādu skatu, nav noticis," viņa skaidroja.

Kas tie varētu būt bijuši par punktiem, nezināja teikt arī Liepājas lidostas atbildīgais par drošību Imants Sokolovs. "Mums gan pirmdien pēc astoņiem vakarā aizlidoja lidmašīna ar hokejistiem uz Maskavu, bet tā lidmašīna pacēlās Grobiņas virzienā un virs jūras nelidoja, turklāt laika atšķirība ar redzēto parādību ir liela," tas bija vienīgais, ko viņš varēja paskaidrot.

Vienīgo iespējamo skaidrojumu "Kurzemes Vārds" saņēma Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā. Meteoroloģe Laila Kalniņa pieļāva iespēju, ka tas varētu būt bijis lodveida zibens. Taču, vai tas tā ir, viņa apstiprināt nevarēja – tas esot tikai pieņēmums. "Es pati to nekad dabā neesmu redzējusi, tāpēc nevaru jums paskaidrot, kāds īsti tas izskatās," viņa sacīja.

Komentāri (118)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu