Liepājā vētra, ziņo par nolauztiem kokiem (22)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājā trešdienas vakarā vēja ātrums sasniedzis 26 metrus sekundē, uzzinājām Liepājas ostas kuģu satiksmes dienestā.

Nolauzti koki un kuģu kustība ierobežota

Ostā kuģu kustība ir ierobežota. Uz vēja pierimšanos gaida vairāki kuģu, kas vēlas ienākt vai atstāt ostu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā uzzinājām, ka saņemti pieci izsaukumi par nolauztiem kokiem. Ūliha ielā vētrā nolauzts koks uzkritis virsū automašīnai "Hyndai", kurā bijis gan šoferis, gan pasažiere. Cilvēki nav cietuši.

Par daudzviet nolauztiem kokiem, kas uzkrituši uz ietvēm un brauktuvēm, iedzīvotāji trešdienas vakarā informējuši arī pašvaldības policiju. Koki nolauzti Ģenerāļa Baloža ielā, Brīvības un Jelgavas ielu krustojumā, Klaipēdas ielā un citur.

Arī aģentūra BNS novēroja, ka daudzviet pilsētas ielās mētājas nolauzti koku zari.

Jau vēstīts, ka trešdienas pēcpusdienā jūras piekrastē Kurzemē sākusies vētra. Savukārt trešdienas rītā Liepājā negaiss atnesa intensīvu krusu un spēcīgu lietu.

Ceturtdien pievakarē vējš pierims

Dienā vējš pūtīs no rietumiem un brāzmās sasniegs 13-18 m/s, pievakarē vējš sāks norimt. Ceturtdien gaidāmi līdzīgi laikapstākļi kā trešdien - brīžiem līs, vietām stipri un kopā ar pērkona negaisu, kura laikā iespējama arī krusa, bet brīžiem debesis skaidrosies.

Gaisa temperatūra naktī būs +11..+16 grādu, dienā tā paaugstināsies līdz +16..+20 grādiem.

Rīgā brīžiem līs, iespējams īslaicīgs stiprs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs rietumu vējš ar brāzmām līdz 15-17 m/s, dienas otrajā pusē tas sāks pierimt. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +13..+14 grādu, dienā, uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +19 grādiem.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu