Vējš piekrastē sasniedzis vētras spēku (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ap plkst.19 Ventspilī pie jūras ziemeļu vējš brāzmās pastiprinājies līdz 21 metram sekundē (m/s) - šāds vējš uzskatāms par nelielu vētru, tas var lauzt koku zarus un atsevišķus kokus, izkustināt no vietas vieglus priekšmetus.

Papildināta ar informāciju par nokrišņiem Latvijas austrumu rajonos

Vējš spēkā pieņemas arī citviet piekrastē. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem Kolkā tas pastiprinājies līdz 19 m/s.

Vētras kulminācija būs naktī

Sinoptiķu prognozes liecina, ka vētras kulminācija Latvijas piekrastē gaidāma piektdienas naktī un priekšpusdienā. Arī Rīgā naktī un no rīta gaidāms spēcīgs ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Galvaspilsētas centrā tā ātrums brāzmās var sasniegt 20 m/s, bet līča krastā - 24 m/s.

Kā vēstīts, ceturtdien daudzviet Austrumlatvijā nolijusi puse no septembra nokrišņu normas un vairāk. Arī piektdien gan naktī, gan dienā Latvijā gaidāms lietus, vietām lietusgāzes un krusa.

Spēcīgo lietu un vēju nes ciklons, kura centrs gar Latvijas austrumu robežu pamazām virzās uz ziemeļiem. Vējš sāks pierimt piektdienas pievakarē.

Austrumos nolijusi pusmēneša norma

Ceturtdien Latvijas austrumu daļā ilgstoši un stipri līst un daudzviet jau nolijusi puse no septembra nokrišņu normas un vairāk, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Līdz plkst.18 Daugavpils novērojumu stacijā nokrišņu daudzums sasniedza 36 milimetrus jeb 52% no mēneša normas, savukārt Alūksnē - 28 milimetrus. Meteoroloģiskā radara dati liecina, ka vēl vairāk ir lijis Jēkabpils un Madonas pusē, taču retā novērojumu staciju tīkla dēļ ziņu par precīzu nokrišņu daudzumu šajā apvidū nav.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu