Rīgā nolijusi puse no septembra nokrišņu normas (2)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Galvaspilsētas centrā kopš ceturtdienas vakara nolijuši 40 milimetri jeb 54 procenti no visa septembra nokrišņu normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lietu Rīgai dod gubu mākoņi, kuri nepārtraukti veidojas, ziemeļrietumu vēja nestajam aukstajam gaisam plūstot pāri vasarā sasilušā līča ūdeņiem. Šādi nokrišņi parasti ir intensīvi, taču skar šauru teritoriju.

Apkopojot visus datus par nokrišņu daudzumu ceturtdien un naktī uz piektdienu, kļuvis zināms, ka lielākais nokrišņu daudzums šajā diennaktī izmērīts Lubānā - 63 milimetri. Alūksnē, Kalnciemā, kā arī Līvānu un Rēzeknes apkaimē šajā periodā nolija 45-47 milimetri, bet, tā kā vietām sāka līt agrāk un lietavas turpinājās arī piektdien dienas laikā, tad kopējais nokrišņu daudzums ir vēl lielāks.

Parasti septembrī valsts lielākajā daļā kopsummā nolīst 60-80 milimetru, bet Kurzemes un Vidzemes augstieņu rietumu daļā - līdz 95 milimetriem.

Jau vēstīts, ka stiprākās vēja brāzmas reģistrētas piektdienas rītā Rīgā un Ventspilī - attiecīgi 20 un 22 metri sekundē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu