Piektdien Latvijā fiksētas pirmās sniega pārslas (41)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Piektdien Latvijā fiksētas pirmās sniega pārslas, Latvijas Televīzijā informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Prognožu nodaļas vadītājs Andris Vīksna.

Pēc Vīksnas stāstītā, Rīgā piektdien nolijusi puse no mēneša normas un fiksēts pat pirmais sniegs. Tas ir rekords, jo sniega pārslas nekad iepriekš tik agri nav fiksētas. Iepriekšējais rekords bijis septembra beigās - ap 27.septembri.

Latvijas austrumdaļā arī novērota rekordzema temperatūra, kas sasniegusi vien 8 grādus pēc Celsija.

Sestdien gaidāms lietus

Meteoroloģiskā radara dati liecina, ka virs Rīgas jūras līča piektdien veidojās lietus mākoņi, kas stiprāko lietu nesa valsts centrālajiem rajoniem. Līdzīga sinoptiskā situācija saglabāsies arī sestdien, tomēr valstī kopumā nokrišņu būs mazāk un dienas gaitā biežāk parādīsies saule. Dažviet kopā ar lietusgāzēm iespējama krusa.

Vējš pierims. Pūtīs mērens ziemeļrietumu vējš, vien naktī piekrastē vēl gaidāmas brāzmas līdz 12-16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +4..+8 grādiem, piekrastē - līdz +9..+12 grādiem. Maksimālā gaisa temperatūra sestdien būs +10..+15 grādu.

Rīgā palaikam līs, iespējams stiprs lietus. Pūtīs mērens ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī būs +9 grādi, dienā gaiss iesils līdz +13 grādiem.

Nākamnedēļ sinoptiķi sola atvasaru, bet mēneša vidū atkal būs lielāki nokrišņi un kļūs vēsāks.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu