Lielākās vēja brāzmas bijušas Ventspilī un Rīgā (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ziemeļrietumu, ziemeļu vējš spēcīgākās brāzmas sasniedzis Ventspilī un Rīgā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Ventspilī vējš šodien pūtis brāzmās līdz 24 metriem sekundē (m/s), bet Rīgā līdz 23 m/s, savukārt Kolkā un Ainažos - 20 m/s. Pēc Boforta skalas vējš, kas pūš no 20,8 līdz 24,4 m/s, uzskatāms par vētru.

Šodien galvenokārt piekrastes rajonos vējš brāzmās sasniedzis 20 līdz 24 m/s, savukārt citviet vēja brāzmu stiprums bija no 15 līdz 18 m/s.

Sinoptiķi prognozē, ka šovakar vējš pakāpeniski pierims, vien piekrastes rajonos brāzmās saglabājoties vēl 15 līdz 17 m/s.

Šodien ziemeļrietumu, ziemeļu vēju plūsma uz Latviju atnesa aukstas gaisa masas kopā ar ne vien īslaicīgu lietu, bet Vidzemē to pavadīja arī sniega graudi. Alūksnes novērojumu stacijā tie novēroti ap plkst.12, bet, turpinoties lietum, izkritušie sniega graudi ātri izkusa.

Sniegs un sniega graudi līdz ar lietu gaidāmi arī tuvākajās dienās, jo Latvijā aizvien vēl ieplūdīs aukstas gaisa masas. Darba nedēļas izskaņā gaidāms, ka vējš atkal pastiprināsies - ceturtdienas pēcpusdienā un naktī uz piektdienu tas Latvijā atkal var sasniegt vētras spēku.

Latvijā jau 11 izsaukumu par spēcīgajā vējā nolūzušiem kokiem

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki šodien līdz plkst.16 veikuši 11 glābšanas darbus, kas saistīti ar stipro vēju.

VUGD pavēstīja, ka līdz pulksten 16 dienesta glābēji 11 reizes devušies sniegt palīdzību. Pārsvarā glābēji atbrīvoja ceļu braucamās daļas no nogāztajiem kokiem.

Rīgā, Lubānas ielā, aizlūzis koks bija uzkritis divām automašīnām, bet Tēraudlietuves ielā bojāta viena automašīna.

Savukārt Rīgā, Brīvības ielā, stiprais vējš bija atrāvis reklāmas plakātu, kas draudēja uzgāzties uz ielas.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests iedzīvotājiem šādos laika apstākļos iesaka bez īpašas nepieciešamības neiet ārpus telpām un nenovietot transporta līdzekļus zem kokiem, pie celtniecības sastatnēm, reklāmu stendiem un tamlīdzīgām konstrukcijām.

Iedzīvotājiem ieteikts arī laikus sagatavoties elektroenerģijas piegādes pārtraukumiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu