Vidzemē un Latgalē snieg (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šodien Vidzemē un Latgales pusē snieg, stāstīja iedzīvotāji. Sasnigusi neliela sniega kārta Cēsīs, Madonā un arī Balvos.

Kā informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā, šodien un arī tuvākajās dienās nokrišņu laikā lietus var mīties ar sniegu, tomēr uzsnigusī sniega kārta ātri vien izkusīs.

Sinoptiķi prognozē, ka nelielu sniegu tuvākajās dienās var sagaidīt tieši Latvijas austrumu daļā, tomēr noturīgs un kārtīgs sniegs jeb ziemas sākšanās netiek prognozēta, jo gaisa temperatūra tomēr pa dienu vēl aizvien pieturas ap plus 6 grādiem.

Kurzemē, Zemgalē un arī Vidzemes ziemeļaustrumos nokrišņu būs maz un tikai vietām, starp mākoņiem spīdēs saule.

Pūtīs mēreni stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +5..+10 grādu robežās.

Rīgā palaikam gaidāmi nokrišņi, pārsvarā lietus, bet galvenā nokrišņu zona galvaspilsētai virzīsies garām pa ziemeļaustrumu pusi. Rietumu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 14 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra +8..+9 grādi.

Uz dienvidrietumiem no Latvijas atrodas anticiklons, uz ziemeļaustrumiem - ciklons. Aukstajam gaisam plūstot pāri siltajai Baltijas jūrai, veidojas mākoņi, kas nes nokrišņus.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu