Sestdienas rītā Latvijā izveidojusies sniega sega (47)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pagājušajā naktī gandrīz visā Latvijā kniebis neliels sals: visaukstākais - mīnus pieci grādi - bijis Jelgavā, bet vissiltākais - plus divi grādi - Ventspilī, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC). Šīs dienas gaitā Rīgā ik pa laikam ir gaidāms neliels sniegs.

Satiksmes informācijas centrs (SIC) ziņo, ka autoceļi ap Rīgu un Vidzemes virzienā vietām ir sniegoti, turklāt apgrūtināta arī ir redzamība. Piemēram, uz Vidzemes šosejas šodien ir fiksēti krietni vairāk satiksmes negadījumi nekā ikdienā, jo autobraucēji, visticamāk, vēl nav paspējuši uzlikt ziemas riepas.

Kopumā braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apmierinoša, jo jau vairākas reizes šodien sniegotie autoceļi ir kaisīti ar sāli un smiltīm.

Tikai Ventspilī naktī nav bijis sals

Ventspils bijusi vienīgā vieta valstī, kur aizvadītajā naktī temperatūra nav noslīdējusi zem nulles. Kopumā Latvijā gaisa temperatūra bijusi no mīnus viena līdz mīnus trijiem grādiem, Rīgā bijis ap nulli.

Atsevišķās vietās naktī izveidojusies sniega sega. Visvairāk sniega - divi centimetri - ir Priekuļos, puscentimetru bieza sniega sega patlaban ir Liepājā un Stendē. Pašlaik snieg Skrīveros, kur sniega sega no puscentimetra vakar ir palielinājusies līdz vienam centimetram šonakt.

Kurzemes pusē - Rucavā, Liepājā - vakar un naktī krituši sniega graudi un krusa.

Rīgā arī sestdien sola sniegu

Sinoptiķi prognozē, ka arī šīs dienas gaitā Rīgā ik pa laikam turpinās snigt. Rīgas jūras līcī ūdens temperatūra ir krietni siltāka nekā gaisa temperatūra, līdz ar to veidojas sniega mākoņi, kas patlaban ir sasnieguši Rīgu un tālāk virzīsies Skrīveru virzienā. Ceļi var būt slideni, jo arī gaisa temperatūra ir salīdzinoši zema.

Sniegs sestdien gaidāms arī Skrīveru un Zīlānu apkārtnē. Slapjš sniegs šodien varētu būt arī Ventspilī, kur gan gaiss ir krietni siltāks nekā Rīgā.

Šodien, 16.oktobrī, dienā laika apstākļus noteiks ciklona dienvidrietumu mala, līdz ar to mākoņi mīsies ar sauli un vietām nedaudz īslaicīgi līs, kā arī iespējams slapjš sniegs. Pūtīs mērens ziemeļrietumu, rietumu vējš, priekšpusdienā piekrastē brāzmās līdz 14 metriem sekundē. Dienas laikā gaiss iesils vien līdz plus diviem, septiņiem grādiem.

Svētdien laika apstākļi uzlabosies

Rītdien gaidāms daudz patīkamāks laiks – bez nokrišņiem un ar krietni augstākām gaisa temperatūrām. Rīgā ap plkst.11 šodien bijis arī pērkons, jo, kā skaidro sinoptiķi, atmosfēra ir ļoti nestabila. Pērkons vakar bijis arī Ventspilī.

Interesanti, ka līdzīgi laika apstākļi Latvijā bijuši arī pirms gada, informē LVĢMC. Visaukstākā nakts 2009.gada 16.oktobrī arī bijusi Jelgavā - mīnus pieci grādi, Rīgā pirms gada bijis plus viens grāds. Sniegs - puscentimetru bieza kārta - gan bijusi tikai Zosēnos, pārsvarā visā Latvijā bijis lietus.

Komentāri (47)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu