Vakarpusē vētra gaidāma arī Rīgā (135)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šorīt Baltijas jūrā plosījās vētra, kas sasniedza arī Kurzemes piekrasti. Vējš brāzmās arī patlaban ir ļoti stiprs. Negaiss bija gan Liepājā, gan Ventspilī. Daudzviet Latvijā bija apgrūtināta braukšana. Šorīt sniga arī Rīgā, bet jau patlaban sniegs ir rimies un daudzviet spīd saule. Sinoptiķi prognozē, ka pievakarē vējš Rīgā sasniegs vētras spēku.

Pievienota jaunākā informācija no sinoptiķiem

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrometeoroloģisko prognožu daļas vadītāja Laura Krūmiņa sarunā ar portālu TVNET prognozēja, ka vakarā Rīgā un Vidzemes piekrastē vēja ātrums varētu palielināties un iespējama vētra.

Jaunākās sinoptiķu prognozes liecina, ka šodien piekrastes rajonos rietumu puses vējš brāzmās sasniegs 25-28 m/s, bet pārējā teritorijā 17-22 m/s.

Rīgā pēcpusdienā un vakarā rietumu vējš brāzmās sasniegs 25-27 m/s.

Vējš pierims tikai nakts sākumā.

Šorīt spēcīgākais vējš fiksēts Liepājā - brāzmās tā ātrums bija 27 m/s. Nedaudz vājāk pūta Ventspilī - tur vēja ātrums bija 26 m/s.

Sniegu nomaina saule

Portāls TVNET novēroja, ka Rīgā šorīt snigšana sākās pēc pulksten 7. Sniga lēni un  nedaudz. Savukārt jau ap pulksten 9 snigšana bija mitējusies, bet pūta dzestrs vējš.

Pēc pulksten 10 dažviet Rīgā jau spīdēja saule. Ap pulksten 11 galvaspilsētā pamatā ir saulains laiks. Arī vairāki TVNET lasītāji ziņoja, ka daudzviet Latvijā šodien jau agri no rīta bija labs un saulains laiks.

Neveidojas lieli sastrēgumi

Lai gan ielas klāj neliela sniega kārtiņa, sastrēgumi šorīt nebija lielāki kā citos darbdienu rītos. Dažviet sniegs bija pārvērties ūdens un dubļu peļķēs. Garāmbraucošie automobiļi nereti apšļakstīja gājējus.

Liepājā vietām nav elektrības

Atsevišķās vietās Liepājā cilvēki šorīt sūdzējās, ka ir palikuši bez elektrības. Tā kā sinoptiķi prognozē, ka vētras spēku vējš šodien sasniegs arī visā Kurzemes ziemeļu daļā, visticamāk, ar elektrības traucējumiem cilvēkiem tomēr ir jārēķinās.

Uzmanīgi uz ceļa!

Latvijas valsts ceļu apsaimniekotāja "Latvijas valsts ceļi" mājas lapā ievietotā informācija liecina, ka ap pulksten 8 Kurzemē sniga. Gaisa temperatūra bija no -3 līdz +2 grādiem.

Šādos laika apstākļos autoceļi ir sniegoti un uz tiltiem un ceļu pārvadiem var veidoties apledojums.

Apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir Kurzemē. Brauktuves tiek apstrādātas ar pretslīdes materiāliem.

Speciālisti brīdina, ka, iestājoties vēlajam rudenim, nakts un rīta stundās vietām iespējama ceļu apledošana, kā arī kļuvis garāks diennakts tumšais periods, kad redzamība uz ceļiem ir stipri ierobežota.

Pēcpusdienā kļūs siltāks

Sinoptiķi prognozē, ka pēcpusdienā debesis brīžiem skaidrosies un uzspīdēs saule, taču gaidāmi īslaicīgi nokrišņi - gan sniegs un lietus, gan krusa. Vietām nodārdēs pērkons. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +3..+8 grādiem, bet

vakarā, temperatūrai sākot pazemināties, ceļi daudzviet apledos no jauna.
Komentāri (135)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu