Kāda šogad būs ziema? (63)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Kopumā šogad gaidāma vidēji auksta ziema. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Hidrometeoroloģisko prognožu daļas vadītāja Laura Krūmiņa sarunā ar portālu TVNET atzina, ka trīs ziemas mēnešu prognoze neliecina par kādām lielām aukstuma vai siltuma anomālijām.

Kopējās prognozes neliecina ne par ilgiem liela sala periodiem, ne par ļoti siltu ziemu.

"Ne vienā ne otrā virzienā tās anomālijas neiezīmē," viņa sacīja, piebilstot, ka lielajās prognozēs parasti tādu arī nav. 

Vienlaikus speciāliste norādīja, ka trīs mēnešu prognozes mērenība nenozīmē, ka ziemā nevarētu būt spalgs sals vai neierasti silts laiks.

Līdz novembra vidum strauja aukstuma iestāšanās nav gaidāma.

Ja arī snigs, tad nelielā sniega sega ātri nokusīs, jo būs salīdzinoši silts.

Turklāt tuvākās nedēļas laikā gaisa temperatūra pat naktīs reti noslīdēs zem mīnus grādu atzīmes. Būs salīdzinoši silts laiks.

Zīmes dabā liecina, ka gaidāma gara un auksta ziema

Portāls TVNET jau vēstīja par mednieku novērotajām zīmēm dabā, kas liecinot, ka gaidāma gara un auksta ziema.

Piemēram, Baltinavas mednieku kluba "Vientuļie vilki" vadītājs Ojārs Lācis stāstījis, ka, spriežot pēc šomēnes nošautās mežacūkas, dzīvnieki gatavojas bargai ziemai. "Salīdzinot ar citiem gadiem, šoruden nošautajai mežacūkai bija krietna tauku kārta, kas, manuprāt, liecina, ka dzīvnieki gatavojas aukstumam un veido krājumus," teicis Lācis.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu