Pārsniegti maksimālās gaisa temperatūras rekordi (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdien Latvija atradās ciklona siltajā sektorā; pūšot dienvidu, dienvidrietumu vējiem, teritorijā ieplūda siltas gaisa masas un, uzspīdot saulei, daudzviet Latvijā šodien pārsniegti šīs dienas maksimālās gaisa temperatūras rekordi.

Jelgavā gaisa temperatūra sasniedza +13,2 grādus

Kā liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija, šodien līdz plkst.14 siltākais ir bijis Jelgavā, kur gaisa temperatūra sasniedza plus 13,2 grādus, bet līdzšinējais gaisa temperatūras rekords 15.novembrī Jelgavā bijis plus 11,5 grādi.

Mērsragā šodien gaisa temperatūra bijusi plus 12,7 grādi, bet līdzšinējais rekords bija plus 11,9 grādi, Dobelē šodien līdz plkst.14 bija plus 12,5 grādi, bet rekords bijis plus 11,2 grādi. Savukārt Rīgā šodien gaisa temperatūra sasniedza plus 12,3 grādus, savukārt pēc ilggadējo novērojumu datiem 15.novembrī līdz šim augstākā gaisa temperatūra Rīgā bijusi plus 11,9 grādi.

Stendē un Skultē gaisa temperatūra šodien bijusi plus 11,6 grādi, Daugavpilī - plus 11,2 grādi, bet Rūjienā un Zilānos - plus 11 grādi, savukārt plus 10,9 grādi šodien plkst.14 bija Gulbenē, plus 10,7 grādi - Priekuļos, plus 10,3 grādi - Zosēnos.

Gaisa temperatūra Rīgā sasniegusi +12,3 grādus

Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Rīgā sasniegusi +12,3 grādus, līdz ar to par 0,4 grādiem pārspēts 1978.gadā sasniegtais 15.novembra siltuma rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Šis novembris līdz šim ir neparasti silts. Rīgā vidējā diennakts gaisa temperatūra tikai divas dienas bijusi zemāka par normu, pārējās - augstāka.

Pirmdien vidējā diennakts gaisa temperatūra vairāk atbilst septembra beigām, nevis novembra vidum.

Līdz šim siltākais 15.novembris Rīgā bija 1978.gadā, kad gaiss iesila līdz +11,9 grādiem.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu