Šorīt Latvijā pārspēti aukstuma rekordi (38)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītāja foto

Pirmdienas rītā vismaz desmit novērojumu stacijās pārspēts 29. novembra minimālās gaisa temperatūras rekords, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC). Pirmdienas rītā valsts lielākajā daļā ir aukstāks par -13 grādiem, Valkā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz pat -20 grādiem, liecina dati no novērojumu stacijām.

Papildināta saskaņā ar jaunāko informāciju

LVĢMC novērojumu stacijās zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Priekuļos, Rēzeknē un Rūjienā, kur termometra stabiņš noslīdēja līdz -18..-19 grādiem, savukārt siltākais rīts bija Kolkā, kur temperatūra pazeminājās tikai līdz -7 grādiem. Jauns 29. novembra aukstuma rekords uzstādīts Ainažos, Daugavpilī, Dobelē, Gulbenē, Liepājā, Pāvilostā, Priekuļos, Rēzeknē, Rūjienā un Zīlānos.

Pagaidām informācija vēl tiek apkopota un precizēta, iespējams, ka jauns rekords sasniegts arī citviet.

07:50 šorīt Augšlīgatnē -16,7C
07:50 šorīt Augšlīgatnē -16,7C Foto: TVNET lasītaja foto

Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pirmdienas rītā pazeminājās līdz -14..-19 grādiem, bet Ludzā, Strenčos un Valkā fiksēts -21 grāds, liecina dati no citām meteostacijām.

Rīgas centrā gaiss atdzisa līdz -13,8 grādiem, citviet pilsētā līdz -15 grādiem. Vēl zemāka gaisa temperatūra 29. novembrī Rīgā tika fiksēta tālajā 1909. gadā, kad temperatūra Rīgā pazeminājās līdz -16,8 grādiem.

Aukstāks laiks bija Igaunijā, kur sals vietām pastiprinājās līdz -25 grādiem.

Zemākā gaisa temperatūra, kas Latvijā jebkad reģistrēta novembrī, ir no -15..-18 grādiem Baltijas jūras piekrastē līdz -25 grādiem Vidzemes augstienē. Novembra aukstuma rekordi uzstādīti galvenokārt 1965., 1971. un 1998. gadā.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu