Ieputinātā Rīga. Stihija pārņem galvaspilsētu (335)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sniegs naktī pamatīgi pieputinājis Rīgu. Vietām ārpus Rīgas centra vējš sanesis augstas sniega kaudzes un nākas brist pa sniegu līdz pat ceļiem. Daudzviet ietves no rīta vēl ir netīrītas, dažviet Rīgas centra tuneļos sniegs tā pieputinājis kāpnes, ka nav redzami pakāpieni. Kopš snigšanas sākuma sniega sega Rīgā pieaugusi par 20 centimetriem, un piektdienas rītā tās biezums sasniedza jau 33 centimetrus.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Papildināts viss teksts

Cilvēki spiesti iet pa ceļu

Vietām šorīt jau pirms plkst.6 sētnieki un māju īpašnieki šķūrēja sniegu, lai izbrīvētu ietvi gājējiem. Tomēr daudzviet Rīgā, tostarp centrā, cilvēki izvēlējās pārvietoties pa ielas braucamo daļu, kur automašīnas vismaz bija izbraukušas nelielu taciņu, kamēr trotuārus klāja bieza sniega sega.

Rinda pie gājēju tuneļiem

Rīgas gājēju tuneļos, kas savieno Vaļņu un Prāgas ielu, kā arī Raiņa bulvāri ar Stacijas laukumu, no sniega neattīrītu pakāpienu dēļ šorīt veidojās gājēju rindas, novēroja ziņu aģentūra LETA.

Arī plkst.9 tuneļi bija netīrīti un nebija manāms, ka darbā būtu iesaistīts kāds pašvaldības dienests.

Vecāka gadagājuma cilvēki nevarēja pieturēties pie kāpņu margām, jo sniegs bija sadzīts gar kāpņu malām vairāk nekā pusmetra platumā, kā arī paši pakāpieni nebija tīrīti, līdz ar to krietni lēnākas cilvēku plūsmas dēļ pie tuneļiem bija izveidojies savdabīgs gājēju sastrēgums.

Arī tuneļu flīžu segums sanestā, izkusušā sniega dēļ bija slapjš un slidens.

Foto: Felicija/TVNET

Nevar izbraukt no pagalma

Piektdienas rītā pēc pamatīgās snigšanas visas nakts garumā vairāki iedzīvotāji sūdzējušies, ka nevar ar auto izbraukt no mājām, kas atrodas mazākas nozīmes ielās, informēja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta Satiksmes vadības centrā.

Pašvaldība jau iepriekš atzina, ka līdzekļu trūkuma dēļ mazākas nozīmes ielu tīrīšanu nespēj nodrošināt. Līdz ar to iedzīvotāji iespēju robežās lūgti izmantot sabiedrisko transportu.

VUGD palīdz sniegā iestigušajiem

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēmis 17 izsaukumus, no kuriem četri bija saistīti ar nelabvēlīgiem laika apstākļiem, šorīt Latvijas Radio informēja dienesta operatīvais dežurants Andris Krops.

Glābēji braukuši palīgā neatliekamās palīdzības automašīnai, kas bija iestigusi sniegā ar slimnieku, bet līdz glābēju ierašanās brīdim automašīna jau bija spējusi izbraukt. Glābēji devušies arī izvilkt no grāvja vieglo automašīnu, kurā bija bērni.

Foto: Felicija/TVNET

Baldonē bija uz ceļa apgāzies koks, kuru glābēji veiksmīgi aizvākuši, informēja dienesta pārstāvis.

Snigs visu dienu

Kā vēsta sinoptiķi, piektdien turpinās stipri snigt un putināt centrālajos rajonos un Rīgā. Snigšana paredzēta dienas pirmajā pusē, bet pēcpusdienā snigšana pierims un arī turpmākajās dienās stipra un ilgstoša snigšana vairs nav paredzēta.

Tāpat sinoptiķi norāda, ka uzsnigušais sniegs tuvākajās dienās neizkusīs, jo pieņemsies spēkā sals, piemēram, naktī uz svētdienu austrumu rajonos gaisa temperatūra noslīdēs līdz mīnus 20 grādiem.

Foto: Felicija/TVNET

33 cm bieza sniega sega

Kopš snigšanas sākuma naktī uz ceturtdienu sniega sega Rīgā pieaugusi par 20 centimetriem, un piektdienas rītā tās biezums sasniedza jau 33 centimetrus, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Naktī uz piektdienu sniega segas biezums galvaspilsētā palielinājies par sešiem centimetriem.

Komentāri (335)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu