Ziemassvētku brīvdienas sākušās ar puteni un atkalu (74)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ziemassvētku brīvdienas sākušās ar sniegu un puteni visā Latvijā. Latvijas dienvidus sasniedzis sasalstošs lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra meteoroloģiskā radara dati, kā arī iedzīvotāju ziņojumi.

Latvijas dienvidus sasniedzis sasalstošs lietus

Gaisa temperatūra ir vairākus grādus zem nulles, bet līst valsts pierobežā Zemgales un Kurzemes dienvidos, kā arī galējos Latgales dienvidos.

No Lietuvas meteoroloģiskajā stacijām saņemtas ziņas par apledojumu puscentimetra biezumā.

Puteņo visā valstī

Piektdienas rītā snieg un puteņo visā valstī. Ziemeļaustrumu, austrumu vēja brāzmas Kurzemes ziemeļos sasniedz 17 metrus sekundē, citviet brāzmas līdz 7-12 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra svārstās no -5 līdz -10 grādiem.

Rīgā apmācies laiks, snieg, brīžiem nedaudz putina. Pūš mērens ziemeļaustrumu vējš un gaisa temperatūra ir -7 grādi.

Jau vēstīts, ka atkala naktī un no rīta bijusi Lietuvas ziemeļdaļu un tuvojas Latvijai. Šauļos no rīta lijis pie -8 grādiem.

Latvijā piektdien saglabāsies apmācies laiks, gaidāms sniegs un putenis, kas daudzviet pāries slapjā sniegā, bet Kurzemes dienvidos, Zemgalē un Latgalē gaidāma atkala, kas veidos pamatīgu apledojumu. Īpaši uzmanīgiem jābūt gan autovadītājiem, gan gājējiem. Apledojums var traucēt arī elektroapgādi. Vakarpusē valsts centrālajos rajonos nokrišņi būs ļoti stipri.

Rīgā naktī sniega segas biezums palielinājies par četriem centimetriem

Pagājušajā naktī Rīgā sniega segas biezums palielinājies par četriem centimetriem, sasniedzot 35 centimetrus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Daugavpilī sniega sega pieaugusi par pieciem centimetriem, sasniedzot 27 centimetrus, savukārt Kolkā, Dobelē un Alūksnē sniega segas biezums pat nedaudz samazinājies.

Braukšanas apstākļi apgrūtināti

Patlaban braukšanas apstākļi apgrūtināti pa valsts galvenajiem autoceļiem visā Latvijā. Sinoptiķi arī brīdina, ka no plkst.16 līdz plkst.20 arī Rīgā gaidāma atkala un gaisa temperatūra būs zem nulles, līdz ar to veidosies stiprs apledojums.

Uzturēšanas darbi sākti ap plkst.3, bet autovadītājiem jārēķinās, ka sniegputeņa laikā, autoceļu attīrīšanai no sniega ir īslaicīgs efekts.

Braukšanas apstākļi pa reģionālajiem ceļiem ir apgrūtināti. Brauktuves ir sniegotas, vietām uz autoceļiem iespējami sniega sanesumi, kā arī apledojums.

Komentāri (74)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu