Dažviet nokrišņu daudzums pārsniedz pusi mēneša normas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā diennaktī nokrišņu daudzus dažviet Latvijā pārsniedzis pusi mēneša normas, bet, tā kā lija, sniega sega ir sablīvējusies un nav sevišķi pieaugusi, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Visvairāk nokrišņu bijis Mērsragā - 31 milimetrs, daudz nokrišņu bijis arī Vidzemes rietumu un ziemeļu daļā - no 20 līdz 30 milimetriem. Rīgas centrā 17 milimetri.

Lai arī nakts sākumā Kurzemes un Vidzemes ziemeļos pamatīgi sniga, vēlāk sāka līt sasalstošs lietus, kas sniega segu sablīvēja un dažviet tā kļuvusi plānāka. Piemēram, Rūjienā piektdienas vakarā sniega biezums bija 41 centimetrs, bet pēc pamatīgiem nakts nokrišņiem, kas atbilst aptuveni desmit dienu nomai, sniega biezums sarucis līdz 29 milimetriem.

Decembrī vidēji 17-21 diena ir ar nokrišņiem, to vidējā mēneša summa valstī kopumā ir 54 milimetri. Centrālajos un austrumu rajonos 40-70 milimetri līdz 50-80 milimetriem Latvijas rietumu daļā ar maksimumu Kurzemes un Vidzemes rietumu nogāzēs.

Jau vēstīts, ka nākamnedēļ nokrišņu būs mazāk, bet sals neatkāpsies vismaz līdz nākamā gada sākumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu