Ledainais lietus sasniedzis Rīgu; apgrūtināti braukšanas apstākļi (30)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šovakar ledainais lietus sasniedzis Rīgu, bet sniegs - Daugavpili, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Plkst.20 Rīgā gaisa temperatūra bija pakāpusies līdz mīnus 1,2 grādiem (plkst.14 bija mīnus 5,4 grādi, bet plkst.17 - mīnus 3,9 grādi).

Daugavpilī patlaban ir mīnus 5,2 grādi (plkst.14 bija mīnus 8,8 grādi, bet plkst.17 - mīnus 7,1 grāds).

Kurzemē gaisa temperatūra ir virs nulles, vietām līst lietus.

Vakarā sniegs, vietām slapjš sniegs un lietus gaidāms visā valsts teritorijā. Sinoptiķi jau iepriekš izplatīja brīdinājumu, ka pēcpusdienā un vakarā Latvijā gaidāms stiprs apledojums.

Daudzviet Latvijā apgrūtināti braukšanas apstākļi

Šovakar daudzviet Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, liecina "Latvijas Valsts ceļu" operatīvā informācija.

Autoceļi ir apledojuši un brauktuves apstrādā pret slīdi. Gaisa temperatūra svārstās no plus 2 grādiem Kurzemē līdz mīnus 9 grādiem Vidzemē.

Autovadītājiem īpaši uzmanīgiem jābūt visā autoceļa A1 Rīga-Ainaži garumā, A2 Rīga-Sigulda-Igaunijas robeža (Veclaicene) posmā Rīga-Raunas pagrieziens, A3 Inčukalns-Valmiera-Igaunijas robeža (Valka) visā garumā, A4 Rīgas apvedceļš (Baltezers-Saulkalne) visā garumā, A5 Rīgas apvedceļš (Salaspils-Babīte) visā garumā, A6 Rīga-Daugavpils-Krāslava-Baltkrievijas robeža (Paternieki) posmā Rīga-Pļaviņas, A7 Rīga-Bauska-Lietuvas robeža (Grenctāle) visā garumā.

Tāpat apgrūtināti braukšanas apstākļi ir autoceļa A8 Rīga-Jelgava-Lietuvas robeža (Meitene) visā garumā, A9 Rīga-Skulte-Liepāja visā garumā, A10 Rīga-Ventspils posmā Rīga-Strazde, A12 Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Krievijas robeža (Terehova) posmā Ludza-Terehova.

Braukšana pa reģionālajiem ceļiem apgrūtināta ir atsevišķos posmos Kurzemē, Vidzemē un Latgalē. Brauktuves apledo, vietām klātas ar sniega sāls maisījumu.

Braukšana pa vietējās nozīmes ceļiem ir apgrūtināta visā Latvijā, izņemot Kurzemi, bet visi ceļi caurbraucami. Brauktuves sniegotas. Uzturēšanas darbu ietvaros notiek ceļu attīrīšana no sniega un bīstamo posmu apstrāde pret apledojumu, veidojot rievas sniegā.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu