Latviju piemeklējis brangs sals (33)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdienas rītā Skultē, Vidzemes piekrastē, reģistrēts -24 grādu sals, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) dati. Tā ir zemākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta šoziem.

Tiesa, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Skultes novērojumu stacijā nav fiksēta tik zema gaisa temperatūra - tur plkst.5 bija -21 grāds. Saskaņā ar LVC datiem ap plkst.5 ceturtdienas rītā autoceļa A1 39.kilometrā - pie Skultes - temperatūra pazeminājās līdz -23,8 grādiem.

Arī citviet Vidzemes centrālajā un rietumu daļā valda sals līdz -18..-22 grādiem, tostarp -20 grādi agrā rītā fiksēti Ādažos, -22 grādi Garkalnes apkaimē.

Latgalē un Vidzemes austrumos, kā arī Latvijas rietumu pusē debesis pārsvarā klāj mākoņu sega, tādēļ sals ir mazāks, vietām Kurzemē un Zemgales rietumu daļā temperatūra nav zemāka par -6..-8 grādiem.

Atsevišķās vietās nedaudz snieg, bet vietām Kurzemē ir migla, redzamība Liepājas un Ventspils lidostā pasliktinājusies līdz aptuveni 500 metriem. Visā valstī pūš lēns vējš vai valda bezvējš.

Rīgā debesis apmākušās, pūš lēns mainīga virziena vējš. Naktī lidostā "Rīga" gaisa temperatūra pazeminājās līdz -16 grādiem, patlaban mākoņu ietekmē temperatūra paaugstinājusies līdz -11 grādiem.

Iepriekšējā šīs ziemas zemākā gaisa temperatūra - -22,5 grādi - Latvijā tika reģistrēta 13.decembra rītā Bauskas novērojumu stacijā.

Komentāri (33)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu