Sals vietām sasniedzis -20 grādu atzīmi (22)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Svētdienas naktī un rītā sals vietām Latvijā sasniedzis -20 grādu atzīmi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra, kā arī uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" informācija. Arī dienas gaitā gaisa temperatūra paaugstināsies maz un vietām saglabāsies -15 grādu sals.

-20 grādi pagājušajā naktī reģistrēti gan daudzviet Latgalē, gan Alūksnē Vidzemes ziemeļos, gan Usmā Kurzemē.

Īsi pirms plkst.7 gaisa temperatūra Latvijā bija -12..-20 grādu, nedaudz siltāks vietām valsts centrālajā daļā, kā arī Ziemeļkurzemes piekrastē - Ventspilī tikai -5 grādi.

Debesis ir daļēji mākoņainas, daudzviet palaikam krīt neliels sniegs.

Svētdien dienas laikā gaisa temperatūra paaugstināsies maz un valsts austrumu pusē saglabāsies -10..-15 grādu sals.

Kurzemē un Zemgalē maksimālā gaisa temperatūra būs -7..-10 grādi, par pāris grādiem siltāks jūras piekrastē.

Uzspīdēs saule, vietām nedaudz snigs. Pūtīs mērens ziemeļu vējš.

Rīgā daļēji apmācies laiks, brīžiem iespējams neliels sniegs. Pūtīs ziemeļu vējš, brāzmās līdz astoņiem metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs -9..-10 grādi.

Laikapstākļus Latvijā nosaka augsta spiediena atzars, tas saistīts ar anticiklonu, kas pastiprinās virs Skandināvijas ziemeļiem.

Brīdina par stipru salu naktī un pirmdienas rītā

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka naktī uz pirmdienu, 14.februāri, kā arī pirmdien no rīta gaisa temperatūra vietām var pazemināties līdz - 25 grādiem.

Temperatūras pazemināšanās līdz -25 grādiem iespējama Latgalē, Kurzemes centrālajos rajonos un Vidzemē, izņemot piekrastes rajonus.

Izglītības iestādes var neapmeklēt, ja zemāk par -20 grādiem

Saskaņā ar Profesionālās izglītības likumu skolēni vecumā līdz 12 gadiem izglītības iestādi var neapmeklēt, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 20 grādiem, savukārt skolēni, kuriem ir 13 un vairāk gadu, - ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25 grādiem.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu