Ziema neatkāpsies līdz 15. martam (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēdējo dienu bargais sals gan Latvijā, gan arī mūsu kaimiņvalstī Igaunijā daudziem liek uzdot jautājumu, kad tad stindzinošais aukstums beidzot atkāpsies un būs jūtama pavasara tuvošanās. Sāremā salā mītošais dabas zīmju vērotājs Margus Arge uzskata, ka šā gada ziema mūsu kādu laiku vēl mocīs ar ekstrēmiem laika apstākļiem, turklāt februāra beigās un marta sākumā, kad Baltijā atkal ieplūdīs siltāka gaisa masas, gaidāms pamatīgs sniegs.

Februāra beigās atkal varam sagaidīt bagātīgu sniegu

Pēc pamatīgā sala ir gaidāms aktīvs dienvidu ciklons, kas atkal līdzi nesīs sniegu, un februāra beigās, kā arī marta sākumā sniega sega atkal ļoti ievērojami pieaugs, tā, atsaucoties uz igauņu dabas zīmju vērotāju, ziņo Õhtuleht.ee.

Margus Arge arī norāda, ka uzreiz līdz ar martu pavasaris vēl neatnāks, kā daudzi to vēlētos. Sals vairs nebūšot tik skarbs, taču nokrišņu būs daudz un tieši sniega veidā. Strauja gaisa temperatūras paaugstināšanās Igaunijā esot gaidāma tikai 15. un 16. martā.

Sals turpināsies līdz februāra beigām

Lai gan pašreizējā sala dēļ daudzviet Igaunijā bērni šodien drīkst neiet uz skolu, citādi sals ierasto dzīves ritmu tikpat kā nav ietekmējis.

Avīze "Eesti Päevaleht" vēsta, ka sals varētu mitēties svētdien, taču jau pirmdien tas atkal pieņemsies spēkā un neatlaidīsies līdz pat februāra nogalei.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu