Februāra otrā dekāde - trešā aukstākā novērojumu vēsturē

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Februāra otrā dekāde Latvijā bijusi trešā aukstākā kopš meteoroloģisko novērojumu sākšanas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Periodā no 11. līdz 20.februārim vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija -14,6 grādi, kas ir 9,7 grādus zemāk par normu. Februāra otrā dekāde vēl aukstāka Latvijā bijusi 1954. un 1964.gadā, kad tās vidējā gaisa temperatūra bija -15 grādu.

Dekādes sākumā temperatūra strauji pazeminājās no 0,4 grādiem zem normas 11.februārī līdz deviņiem grādiem zem normas 13.februārī, bet no 14.februāra līdz pat dekādes beigām temperatūra Latvijā bija 10-13 grādu zem normas.

Zemākā reģistrētā temperatūra - -31 grāds

Jau vēstīts, ka pagājušās nedēļas vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija aptuveni -16 grādu, kas ir 11 grādu zemāk par normu.

Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem zemākā gaisa temperatūra reģistrēta otrdienas, 15.februāra, rītā Lielvārdes novada Kaibalā, kur termometra stabiņš apstājās pie -31 grāda, kā arī piektdienas rītā Kārsavā, kur tika reģistrēti -30,4 grādi.

Savukārt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra - -30,1 grāds - fiksēta 15.februāra rītā Zosēnos, Vidzemes augstienē. Aptuveni -30 grādu torīt bija arī Daugavpils un Jelgavas meteoroloģiskajā stacijā.

Sniega segas vidējais biezums februāra otrajā dekādē bija no 2-3 centimetriem (cm) Baltijas jūras piekrastē līdz 46 cm Dagdā, 48 cm Alūksnē un 50 cm Siguldā. Kopumā Latvijā sniega segas biezums bija 1,7 reizes lielāks par normu. Kopš 14.februāra nokrišņi Latvijā nav konstatēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu