Daudzviet Latvijā atkal pārspēti aukstuma rekordi (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/aliwest44

Pagājušajā naktī sals Latvijā sasniedzis mīnus 25, mīnus 27 grādus, šodien Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" teica Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Hidrometeoroloģisko prognožu daļas vadītāja Laura Krūmiņa. Tādējādi desmit novērojumu stacijās pārspēti konkrētā datuma minimālās gaisa temperatūras rekordi.

Papildināta saskaņā ar jaunāko informāciju

Pārspēj vairākus rekordus

Zemākās gaisa temperatūras rekordi pārspēti Pāvilostā, Mērsragā, Jelgavā, Bauskā, Skultē, Ainažos, Rūjienā, Zosēnos, Zilānos un Rēzeknē, bet visaugstākā gaisa temperatūra šonakt bijusi jūras piekrastē - Rucavā, Liepājā un Ventspilī, kur gaisa temperatūra nepārsniedza mīnus 17 grādus.

Naktī Pāvilostā gaisa temperatūra sasniedza mīnus 19,8 grādus, bet iepriekšējais zemākās gaisa temperatūras rekords bija sasniegts 1968.gadā - mīnus 18,9 grādi. Mērsragā šonakt bija mīnus 25,8 grādi, bet iepriekš 1968.gadā tika sasniegti mīnus 24,2 grādi. Jelgavā gaisa temperatūra naktī noslīdēja līdz mīnus 25 grādiem, bet iepriekšējais rekords tika sasniegts 1942.gadā, kad naktī bija mīnus 24,5 grādi.

Bauskā šonakt gaisa temperatūra noslīdēja līdz mīnus 23,6 grādiem; iepriekšējais zemākās konkrētās nakts gaisa temperatūras rekords bija mīnus 21,9 grādi, kas tika sasniegts 1942.gadā. Skultē naktī bijis mīnus 23,2 grādi, bet iepriekšējais rekords bijis 1986.gadā - mīnus 22 grādi. Ainažos naktī bijis mīnus 27,1 grāds, bet iepriekšējais rekords tika sasniegts 1986.gadā, kad termometra stabiņš noslīdēja līdz mīnus 27 grādiem.

Par vairākiem grādiem minimālās gaisa temperatūras rekords pārspēts Rūjienā, kur šonakt bija mīnus 25,7 grādi, bet iepriekšējais rekords bija mīnus 22 grādi, kas sasniegts 1986.gadā. Zosēnos gaisa temperatūra šonakt bijusi mīnus 27,2 grādi, bet 1968.gada minimālās gaisa temperatūras rekords bija mīnus 27,1 grāds. Zilānos šonakt termometra stabiņš noslīdējis līdz mīnus 24,8 grādiem, bet iepriekšējais rekords bija mīnus 24,1 grāds, kas sasniegts 1958.gadā.

Arī Rēzeknē par vairākiem grādiem pārsniegts konkrētās nakts ilggadējo novērojumu zemākās gaisa temperatūras rekords, tas šonakt bijis mīnus 24 grādi, bet iepriekš zemākā gaisa temperatūra bija mīnus 21,4 grādi, kas sasniegti 1986.gadā.

Sals atkāpsies pamazām

Kā informēja Krūmiņa, vēl nākamā nakts varētu būt auksta, taču turpmāk sals pamazām atkāpsies. Krasa gaisa temperatūras paaugstināšanās un strauja pavasara iestāšanās gan neesot gaidāma. Sals atkāpšoties pamazām. Marta sākumā dienās gaisa temperatūra paaugstināsies, nokrišņu būs maz un būs patīkams saulains laiks. Taču naktīs gaisa temperatūra pazemināšoties atsevišķās dienās līdz mīnus 18 grādiem.

Kā ziņots, februārī jau trīs reizes vairākās meteoroloģisko novērojumu stacijās naktī un no rīta pārspēti ilggadējie minimālās gaisa temperatūras rekordi. Jauni attiecīgās nakts zemākās gaisa temperatūras rekordi sasniegti naktī uz 15.februāri, 18.februārī un 24.februārī.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu