Ciklona izpostīto Austrāliju atkal skāruši plūdi (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Spēcīgas lietusgāzes trešdien appludināja vairākas pilsētas Austrālijas austrumos, kas joprojām cīnās ar postošā ciklona "Jasi" radītajām sekām.

Kā jau ziņots, pagājušajā mēnesī Austrālijas Kvīnslendas štata piekrasti izpostīja tropiskais ciklons "Jasi", un tagad pilsētas atkal skāruši spēcīgi plūdi.

Kopš trešdienas daļā Kvīnslendas štata nokrišņu daudzums sasniedzis jau 321 milimetru.

Ūdens līmeņa celšanās no ārpasaules nošķīrusi Kārdvelu, un iedzīvotāji ziņo, ka pilsētā sāk izsīkt pamata pārtikas preces, bet sinoptiķi brīdina, ka ļaunākais vēl tikai priekšā.

Ceturtdien un piektdien tiek prognozētas jaunas lietusgāzes un iespējami arī pēkšņi plūdi.

Foto: AFP/LETA

Līdzīgas likstas piemeklējušas arī trīs citas štata piekrastes pilsētas, ko nesen izpostīja "Jasi".

"Šī diena un rītdiena būs ļaunākās šīm pilsētām. (..) Ūdens sateces baseins ir piesātināts, tāpēc plūdi ir ļoti iespējami," AFP pavēstīja meteorologs Braiens Rolstouns.

Kārdvelas rajonā applūdušas vismaz 12 mājas, un plūdu dēļ slēgts galvenais ceļš, kas ved uz pilsētu. Seši cilvēki trešdienas nakti pavadījuši evakuācijas centrā, raidorganizācijai ABC pavēstīja kāds vietējais iedzīvotājs.

"Tas ir stipri nomācoši, joprojām līst - vienmērīgi visu nakti, notekas ir pilnas," viņš piebilda.

Kvīnslendas štatu pēdējo mēnešu laikā skārušas vairākas dabas katastrofas.

Janvārī to piemeklēja iepriekš nepieredzētas lietusgāzes un spēji plūdi, kas iznīcināja tūkstošiem māju un prasīja vairāk nekā 30 cilvēku dzīvību, bet februārī štata ziemeļus izpostīja tropiskais ciklons, brīnumainā kārtā iztiekot bez bojāgājušajiem.

Ārkārtas situācijas vadības dienesta pārstāvis norādīja, ka joprojām turpinās apjomīgie sakopšanas darbi pēc "Jasi", kas reģionā radīja miljardiem dolāru lielus zaudējums.

"Tagad tam visam pa virsu vēl lietus - redzams, ka cilvēki to neuztver visai labi. Tā ir vēl viena lieta, ko pievienot viņu nastai," viņš piebilda.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu