Limbažu Dūņezerā izceltas 20 nelikumīgi izvietotas ūdas (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.ziemellatvija.lv

Limbažu novada pašvaldības aģentūras ALDA direktors Jānis Remess otrdien reida laikā pa Limbažu Dūņezeru uzgājis un izcēlis 20 nelikumīgi izliktas ūdas plēsīgo zivju ķeršanai. Maluzvejnieka izliktajās ūdās jau bija iekļuvušas vairākas līdakas svarā ap kilogramu. 2 vēl varēja palaist atpakaļ ezerā, bet 4 jau bija noslāpušas. Diemžēl ūdu izlicēju, kas, ticams, esot vietējais, pieķert neizdevies.

1. martā sākās līdaku nārsta liegums. Sods par nelikumīgi noķerto līdaku ir Ls 20, bet, nomakšķerējot to lieguma laikā, vēl jākompensē zivju resursiem nodarītie zaudējumi - 100 latu par zivi (formula Ls 20 x 5).

J. Remess teic, ka vienam makšķerniekam atļauts izlikt 2 ūdas. Tagad ar tām varot ķert asarus un zandartus (tiem nārsta liegums sāksies 15. aprīlī). Dūņezerā izliktās 20 ūdas gan bijušas viena maluzvejnieka liktas - to apliecinot viens izlikšanas raksturs. J. Remess stāsta, ka Dūņezerā tās uzietas pirmoreiz. Limbažu Lielezerā gan tās izliekot regulāri. Tiesa, kopš 1. marta vēl nav konstatētas.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu