Japānu satricina kārtējā zemestrīce

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas ziņu mediji ziņo, ka otrdienas pēcpusdienā (pēc Latvijas laika otrdienas rītā) Japānu 312 kilometrus uz austrumiem no avarējušajās Fukušimas atomelektrostacijas un 415 kilometrus no Tokijas satricinājusi 6,6 balles stipra zemestrīce.

Jau ziņojām, ka vakar Ibaraki un Fukušimas reģionā arī notika zemestrīce. Zemestrīce bija 5,2 balles stipra, un tās epicentrs atradies Ibaraki prefektūras piekrastē, 20 kilometru dziļumā zem okeāna gultnes. Pazemes grūdieni bija jūtami arī Japānas galvaspilsētā Tokijā. Ziņu par nodarītiem postījumiem vai cilvēku upuriem nav. Nav arī informācijas, ka zemestrīce būtu nodarījusi jaunu kaitējumu "Fukušima 1" AES.

Zemestrīces un cunami sekas

11.martā notikusī zemestrīce un tai sekojošie cunami radīja problēmas AES reaktoru dzesēšanas sistēmās, kā dēļ izcēlās eksplozijas un ugunsgrēki.

Tas radīja arī radiācijas noplūdes, un darbinieki no gaisa lej ūdeni uz reaktoriem, lai tajos atjaunotu normālu temperatūru. Tiek strādāts arī pie tā, lai atjaunotu elektrības piegādi dzesēšanas sistēmām.

Pēc 11.marta postošā cunami Japānu satricinājušas vairākas mazākas zemestrīces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu