Svētdien saulītē gaiss bija iesilis līdz +15 grādiem!

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Svētdienas pēcpusdienā Liepājas un Pāvilostas apkaimē gaisa temperatūra bija paaugstinājusies līdz +15 grādiem, un tik augsta gaisa temperatūra Latvijā nebija reģistrēta kopš rudens. Rīgā bija vēsāks, tomēr tas nemazināja patīkamo priekšnojautu - ir palicis pavisam maz, līdz viss sāks plaukt un zelt.

+15 grādi fiksēti Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Pāvilostas novērojumu stacijā, kā arī Liepājas lidostas meteostacijā.

Rīgā temperatūra pakāpusies virs +12 grādiem. Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra svētdien sasniedza vismaz +10 grādu. Plus 13,5 grādi reģistrēti Kolkā, citviet Kurzemē un Zemgalē gaisa temperatūra paaugstinājās līdz plus 12 grādiem. Vidzemē un Latgalē gaiss iesila līdz plus 9, plus 10 grādiem.

Pirmdien, pūšot brāzmainam dienvidu vējam, gaisa temperatūra Latvijā paaugstināsies līdz +10..+14 grādiem, bet pēcpusdienā, sākot no jūras piekrastes, gaidāms lietus un kļūs vēsāks.

Iestājoties siltākam laikam, aktivizējas kūlas dedzinātāji

Šajā nedēļas nogalē, kļūstot siltākam, aktivizējušies kūlas dedzinātāji, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere. Pārsvarā kūlas dedzināšanas notiek Kurzemē un Rīgas apkaimē. Latgalē un Vidzemē daudzviet vēl ir saglabājies sniegs, kas kavē kūlas dedzinātājus.

Līdz šodienai kopumā Latvijā bija reģistrēti 33 kūlas ugunsgrēki. Savukārt svētdien pirmajā dienas pusē reģistrētas jau sešas kūlas dedzināšanas.

Upēs pakāpeniski paaugstinās ūdens līmenis

Daugavā pakāpeniski paaugstināties ūdens līmenis. Aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis kāpis par sešiem līdz 45 centimetriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Lielākā ledus kustība novērota Daugavas augštecē Krievijas un Baltkrievijas teritorijā, kur līmenis paaugstinājies līdz 36 centimetriem diennaktī, savukārt Latvijas teritorijā ledus sagrupējumi piekrastes joslā bijuši Piedrujā, savukārt pie Krāslavas un Daugavpils ledus bijis gar upes malām, tāpat ledus Daugavā sakustējies pie Varakļāniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu