Spēcīga zemestrīce satricina Japānu, cunami trauksme atcelta

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēcīga zemestrīce ceturtdienas vakarā satricinājusi Japānas ziemeļaustrumus, liekot izsludināt cunami trauksmi, kuru vēlāk atcēla.

Zemestrīce notikusi plkst.23.32 pēc vietējā laika (plkst.17.32 pēc Latvijas laika) 66 kilometrus uz austrumiem no Sendai pilsētas un tās spēks bija 7,1 balle, ziņo ASV Ģeoloģiskais dienests (USGS). Sākotnēji seismologi pazemes grūdiena spēku bija novērtējuši ar 7,4 ballēm.

Zemestrīces epicentrs atradies 49 kilometru dziļumā, norāda USGS seismologi.

Trauksmi atceļ

Japānas meteoroloģiskais birojs izsludināja cunami trauksmi Klusā okeāna piekrastē, brīdinot, ka krastu var sasniegt divus metrus augsti viļņi. Pēc nedaudz vairāk nekā stundas birojs trauksmi atsauca.

Savukārt Havaju salās bāzētais Klusā okeāna cunami centrs paziņoja - nav gaidāms, ka varētu izraisīties okeāna mēroga cunami.

Kaut arī epicentrs atradās 333 kilometru attālumā no Tokijas, arī Japānas galvaspilsētā ēkas sašūpojušās.

"Lūdzu, nekautrējieties doties uz augstākiem apvidiem, nemēģiniet tuvoties krasta līnijai. Nemēģiniet pārbaudīt krasta līnijas situāciju," vairākkārt mudināja raidsabiedrība NHK.

Pēc visa spriežot, ieteikums netuvoties krastam pamatā domāts zvejniekiem, kas satraukušies par savām laivām.

Japāna vēl nav atguvusies pēc 11.marta deviņas balles spēcīgās zemestrīces, kas izraisīja postošu cunami. Dabas katastrofā bojāgājušo oficiālais skaits sasniedzis 12 608 cilvēkus, bet 15 073 joprojām tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu