Gaisa temperatūras diennakts amplitūda Latvijā sasniedz 21 grādu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ceturtdien gaisa temperatūras diennakts amplitūda Latvijas teritorijā sasniedza 21 grādu, un līdzīga situācija vērojama arī piektdien, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Zaļās ceturtdienas rītā - laikā ap saullēktu - gaisa temperatūra vietām, galvenokārt piekrastē, noslīdēja līdz -1 grādam, Mērsragā tika reģistrēti -2 grādi. Savukārt pēcpusdienā saule gaisu sasildīja līdz pat +19 grādiem.

Augstākā gaisa temperatūra, +19,0 grādu, ceturtdien tika fiksēta Jelgavā. Virs +18 grādiem termometra stabiņš pakāpās arī Bauskas, Dobeles, Saldus, Skrīveru, Stendes un Zīlānu novērojumu stacijā. Savukārt vietumis Kurzemes un Vidzemes krastā nebija siltāks par +10 grādiem.

Arī naktī uz piektdienu temperatūra vietām noslīdēja zem nulles. Zemākā gaisa temperatūra, -2,8 grādi, tika reģistrēta Ainažu novērojumu stacijā. Savukārt dienas gaitā atkal gaidāma temperatūras paaugstināšanās līdz pat +19 grādiem, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu