Trešdien Latvijā ducinājis pirmais pērkons

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/Not So Nice Duck

Trešdienas pēcpusdienā daudzviet Latvijas austrumu pusē līst, vietām spēcīgi, kā arī ducina pērkons, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Ceturtdien laiks kļūs vēsāks.

Vairāk lietus un negaisa mākoņu ir valsts dienvidaustrumu daļā. Negaiss bijis Ogres, Aizkraukles un Daugavpils apkaimē, kā arī citviet. Gaisa temperatūra trešdien daudzviet paaugstinājās līdz +22..+24 grādiem, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" dati. Ceturtdiena jau visā valstī būs par vairākiem grādiem vēsāka, prognozē sinoptiķi.

Ceturtdien kļūs vēsāks

Naktī uz ceturtdienu vietām valsts austrumu pusē gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss. Ceturtdien dienas laikā lietus iespējams tikai valsts dienvidaustrumu daļā. Citviet mākoņu būs maz, diena gaidāma pārsvarā saulaina.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš, kas dienas gaitā brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē.

Minimālā gaisa temperatūra naktī būs +4..+9 grādi, dienā saule gaisu sasildīs līdz +15..+19 grādiem, bet Rīgas jūras līča dienvidu un rietumu piekrastē gaidāmi tikai +9..+11 grādi.

Rīgā gaidāms neliels mākoņu daudzums, bez nokrišņiem, vien naktī galvaspilsētas tuvumā var veidoties lietus mākoņi. Pūtīs neliels ziemeļaustrumu vējš, dienā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 12 metriem sekundē un iegriezīsies no ziemeļiem. Gaisa temperatūra naktī +7..+8 grādi, dienā gaiss iesils līdz +16..+17 grādiem, bet Jūrmalā nebūs siltāks par +11 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu