Dažviet Latvijā atkal snieg; Vietām snigs arī otrdien

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdienas pēcpusdienā Auces un Dobeles apkaimē sācis snigt slapjš sniegs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Vietām snigs arī otrdien.

Nokrišņu josla ir šaura, slapjš sniegs ir tikai dažviet Zemgales dienvidrietumos, bet Jūrmalas apkaimē smidzina lietus. Savukārt Latvijas austrumu daļā saglabājas skaidrs laiks. Gaisa temperatūra plkst. 15 bija no +3..+4 grādiem vietām Rietumzemgalē un Rīgas jūras līča piekrastē līdz +12 grādiem Daugavpils pusē.

Vietām snigs arī otrdien

Pēc siltās aprīļa trešās dekādes, kad gaisa temperatūra stabili turējās virs normas, maija sākums ir atnācis vēsāks, līdzi atnesot arī lietu.

Tuvākajā naktī un otrdienas rītā valsts centrālajā un rietumu daļā daudzviet uzlīs, vietām gaidāmi ilgstoši nokrišņi, tostarp slapjš sniegs. Valsts austrumos saglabāsies skaidras debesis, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš, bet Latgalē un Vidzemē - austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz -2..+3 grādiem, valsts austrumos dažviet gaidāms sals līdz -3 grādiem.

Otrdien būs mākoņains laiks, vietām skaidrosies. Vietām, īpaši valsts centrālajā daļā, gaidāms lietus. Pūtīs lēns vējš, Kurzemē - mērens ziemeļrietumu vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +5..+10 grādu, bet valsts austrumos, kur biežāk spīdēs saule, gaiss iesils līdz +14 grādiem.

Rīgā palaikam gaidāms lietus. Pūtīs neliels vējš, un gaisa temperatūra naktī būs +3 grādi, dienā temperatūra paaugstināsies līdz +8 grādiem.

Ja esi šodienas sniega aculiecinieks, sūti bildes vai video uz reportieris@tvnet.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu