Naktī daudzviet pārspēti ilggadējie aukstuma rekordi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šonakt vairākās novērojumu stacijās Latvijā pārspēti ilggadējie aukstuma rekordi, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Visaukstāk - Ainažos

Visaukstākais - mīnus 4,6 grādi - šonakt bijis Ainažos, kur iepriekš attiecīgās nakts zemākā gaisa temperatūra bijusi mīnus 4 grādi. Šonakt mīnus 3,9 grādi bijuši Stendē, bet mīnus 3 grādi naktī bijuši Pāvilostā, Saldu un Skrīveros.

Līdz šim attiecīgās nakts zemākā gaisa temperatūra Stendē bija bijusi mīnus 2,5 grādi, Pāvilostā - mīnus 2,4 grādi, Saldū - mīnus 2,3 grādi, bet Skrīveros - mīnus 2,1 grāds.

Citviet Latvijā šonakt bijis nedaudz siltāks, bet Rīgā gaisa temperatūra naktī pakāpusies līdz plus 3 grādiem.

Arī naktī uz sestdienu vietām var būt salna

Kā prognozē sinoptiķi, naktī uz rītdienu Kurzemes rajonos vietām var būt salna, bet citviet Latvijā gaisa temperatūra naktī būs no plus 1 līdz plus 6 grādiem, savukārt dienā gaisa temperatūra gaidāma no plus 10 līdz plus 15 grādiem. Sākot ar svētdienu salnas naktī vairs nav gaidāmas, un pamazām ne tikai dienā, bet arī naktī kļūs siltāks. Svētdien pa dienu Latvijas dienvidu rajonos gaisa temperatūra var pakāpties līdz plus 20 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu