Pēcpusdienā gaiss iesila kā vasarā līdz +25 grādiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmdienas pēcpusdienā Kurzemes dienvidrietumu daļā gaisa temperatūra pakāpēs teju līdz +25 grādiem, un tik augsta gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta pirmoreiz kopš pērnā gada vasaras, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) un uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) dati.

Nepilni +25 grādi reģistrēti Aizputes novada Kalvenē. Vienlaicīgi LVĢMC Ventspils novērojumu stacija, kas atrodas ostā pie jūras, pirmdienas pēcpusdienā ziņoja par +11 grādiem. Savukārt Ventspils lidostā - aptuveni trīs kilometrus no jūras - gaiss pēcpusdienā bija līdz +21 grādam silts.

Līdz +11 grādiem gaisa temperatūra pirmdienas pēcpusdienā noslīdēja arī Vidzemes krastā, jo vējš iegriezās no ziemeļrietumiem. Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pirmdien paaugstinājās līdz +20..+24 grādiem.

Tikai pagājušās nedēļas nogalē Rīgas jūras līcī izkusa pēdējie ledus gabali

Jau vēstīts, ka tikai pagājušās nedēļas nogalē Rīgas jūras līcī izkusa pēdējie ledus gabali. Ūdens līcī, kā arī atklātā jūrā aizvien ir auksts, tādēļ Latvijas piekrastē, vējam pūšot no ūdens puses, gaisa temperatūra dienas laikā ir krietni zemāka nekā citviet valstī, skaidro sinoptiķi.

Kā ziņots, naktī uz otrdienu uz augsnes dažviet gaidāmas salnas, savukārt otrdien dienas gaitā gaiss vietām atkal iesils līdz +24 grādiem, bet pie jūras un līča, pūšot dzestram vējam, maksimālā gaisa temperatūra būs +13..+18 grādu.

Otrdienas naktī dažviet gaidāmas salnas

Otrdien visā Latvijā saglabāsies sauss un saulains laiks. Naktī gaiss strauji atdzisīs, bet pēc saullēkta tikpat strauji sasils.

Nakts gaitā temperatūra pazemināsies līdz +1..+7 grādiem, uz augsnes dažviet gaidāmas salnas 0..-3 grādi. Debesis būs pārsvarā skaidras, gaidāms lēns vējš vai bezvējš.

Dienā spoži spīdēs saule un nokrišņu aizvien nebūs. Iegriezīsies mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +19..+24 grādiem, bet Rīgas jūras līča, kā arī atklātas jūras krastā gaidāmi +13..+18 grādi.

Rīgā otrdien gaidāms skaidrs laiks. Pūtīs lēns vējš, dienā - mērens ziemeļrietumu vējš. Gaisa temperatūra naktī noslīdēs līdz +6 grādiem, piepilsētā gaiss atdzisīs līdz +3 grādiem. Dienā temperatūra paaugstināsies līdz +18..+19 grādiem, bet līča krastā nebūs siltāks par +14 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu