Pareģojuma dēļ tūkstošiem cilvēku šodien bēg no Romas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tūkstošiem satrauktu Romas iedzīvotāju šodien drošības labad devušies prom no Romas, jo jau aizsaulē aizgājis slavens seismologs savulaik prognozēja, ka 11.maijā pilsētu satricinās postoša zemestrīce, ziņo ārvalstu mediji.

Mēnešiem ilgi Itālijas medijos nerimst diskusijas par jau sen mirušā seismologa Rafaēles Bendandi prognozēm, no kurām daudzas bijušas pilnīgi precīzas, ziņoja LNT.

Itālijas iedzīvotājiem joprojām svaigā atmiņā ir postošā zemestrīce L’Akvilā, kas 2009.gadā laupīja dzīvību vairāk nekā 300 cilvēkiem un bija jūtama arī Romā. Daudzi norāda, ka arī toreiz kāds zinātnieks izmisīgi centās brīdināt vietējos iedzīvotājus par draudošajām briesmām, taču netika uztverts nopietni.

Šībrīža pareģojumu autors Rafaēle Bendandi uzskatīja, ka zemestrīces var prognozēt, sekojot līdzi tam, kā kustas planētas attiecībā pret Sauli un Mēnesi. Taču daži viņa kolēģi norāda, ka zinātniska pamatojuma tam nav.

Daudzi no tiem, kas šodien no Romas devušies prom, norāda, ka pareģojumam tic tikai daļēji, tomēr saka: kāpēc izaicināt likteni, ja dota iespēja no potenciālās nelaimes izvairīties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu