Rīgā trīs dienu laikā nolijusi vairāk nekā mēneša norma

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kopš piektdienas pēcpusdienas Rīgā nolijuši aptuveni 50 milimetri nokrišņu jeb 113 procenti no mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Pagājušajā naktī Rīgā nolijuši 15 milimetri, kas ir trešdaļa no ilggadējā vidējā maija nokrišņu daudzuma. Jau vēstīts, ka piektdien un naktī uz sestdienu nokrišņu daudzums galvaspilsētā sasniedza 35 milimetrus jeb 80 procentus no mēneša normas.

Martā un aprīlī nokrišņu daudzums Rīgā bija mazāks par pusi no normas, un pēdējo dienu lietavas ir kompensējušas lielāko daļu no nokrišņu iztrūkuma.

Citviet valstī nokrišņu daudzums bijis mazāks nekā Rīgā, taču lietus mākoņi skāruši visu valsts teritoriju. Vismazāk lijis Liepājas apkaimē, kur pēdējā mēneša laikā nolijuši tikai 11 milimetri.

Pirmdien Latvijas austrumos vēl pamatīgi līs, bet tuvākajā nedēļā tik stiprs lietus vairs nav gaidāms, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu