Ķīnas lauksaimnieku nedienas: lielā daudzumā sprāgst arbūzi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas austrumos lauksaimniekus piemeklējusi jauna sērga - lielā daudzumā sprāgst arbūzi. Eksperti veikuši pārbaudes un secinājuši, ka tas tā notiek pārlieku dāsni lietoto ķimikāliju dēļ, raksta "Daily Telegraph".

Saskaņā ar Ķīnas mediju sniegto informāciju, Daņjangas pilsētā pārsprāguši arbūzi gandrīz 50 hektāru lielā platībā. Arbūzu sprāgšana šomēnes konstatēta vairākās plantācijās.

Rietumvalstu prese tikmēr uzsver, ka šis incidents kārtējo reizi norāda uz nopietnajām problēmām Ķīnas pārtikas ražošanas nozarē - valsts šo sfēru uzrauga nepietiekami.

Pārbaudot bojātos arbūzus, konstatēts, ka lauksaimnieki lietojuši augšanu veicinošo ķimikāliju forhlorfenuronu - tā lietošana Ķīnā nav aizliegta, taču zināms, ka lielos daudzumos viela ir kaitīga.

Tikmēr citi eksperti notikušo skaidro nevis ar ķimikāliju lietošanu, bet gan laika apstākļuiem - valsti ilgstoši bija pārņēmis sausuma periods, kam sekoja spēcīgi nokrišņi. Tas izskaidrojot arī faktu, kāpēc arbūzu sprāgšana konstatēta arī saimniecībās, kuras ķimikālijas sakās nelietojam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu