TEPCO atzīst, ka degvielas stieņi izkusuši trīs reaktoros

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Avarējušās Fukusimas atomelektrostacijas apsaimniekotājs "Tokyo Electric Power Company" (TEPCO) otrdien atzina, ka, visticamāk, degvielas stieņi teju pilnībā izkusuši vēl divos spēkstacijas reaktoros.

Līdz šim kompānijas sniegtā informācija liecināja, ka pirmā reaktora kodoldegvielas stieņi ir nonākuši saskarē ar gaisu un gandrīz pilnībā izkusuši. Taču tagad TEPCO informē, ka līdzīga situācija, visticamāk, ir arī otrajā un trešajā reaktorā.

"Ir ļoti iespējams, ka kušana notikusi arī otrajā un trešajā reaktorā," apliecināja kompānijas pārstāvis. "Tiek uzskatīts, ka izkususī masa šobrīd atrodas reaktora dibenā, līdzīgi, kā tas ir pirmajā reaktorā."

Jau ziņots, ka šā gada 11.martā Japānu piemeklēja postoša zemestrīce un cunami, kas nodarīja bojājumus Fukusimas atomelektrostacijai uz ziemeļaustrumiem no Tokijas, izraisot nopietnāko kodolkatastrofu pasaulē kopš Černobiļas avārijas 1986.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu