TEPCO atzīstas, ka Fukusimā piepildījās "ļaunākais scenārijs"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Japānas kompānija "TEPCO" veic pārbaudes Fukusimas augsti radioaktīvā ūdens glabātuvēs - ūdens līmenis krities un tiek pieļauts, ka notiek jauna radioaktīvā ūdens noplūde, ziņo newsru.com.

2,5 mēnešus pēc avārijas Fukusimā esot piepildījies ļaunākais scenārijs: eksperti avāriju Japānas AES oficiāli salīdzinājuši ar Černobiļas katastrofu.

Ceturtdien "TEPCO" speciālisti sākuši pārbaudes radioaktīvā ūdens glabātuvēs trešajā reaktorā, lai pārbaudītu, vai tur varētu iepludināt vairāk radioaktīvā ūdens. Šīs pārbaudes laikā tika konstatēts, ka 20 stundu laikā ūdens līmenis tur krities par 4,8 centimetriem, kas nozīmē, ka noplūdušas 57 tonnas ūdens.

TEPCO ziņo, ka paaugstināta radiācija pazemes ūdeņos Fukusimas tuvumā pagaidām nav atklāta, taču ūdens noplūde turpinās. Pagaidām neesot skaidrs, kur lielais ūdens daudzums palicis, un tiek pieļauts, ka daļa no tā varētu atrasties ūdens līmeņa regulēšanas sistēmā un caurulēs. Tomēr ja noplūde apstiprināsies, tas var nozīmēt pamatīgu jūras, pazemes ūdeņu un augsnes piesārņojumu Fukusimas tuvumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu