Rīgā pārspēts 1.jūnija karstuma rekords

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Daudzviet Latvijā, tostarp Rīgā, kalendārās vasaras pirmajā dienā sasniegts jauns karstuma rekords, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Galvaspilsētas centra novērojumu stacijā plkst.15 bija +29,2 grādi, tādējādi pārspēts iepriekšējais 1.jūnija maksimālās gaisa temperatūras rekords - 1998.gadā gaiss Rīgā sakarsa līdz +29,0 grādiem.

Jauns karstuma rekords līdz plkst.15 reģistrēts arī Bauskā, Pāvilostā, Rūjienā un Ventspilī. Gaiss šeit sakarsa līdz +28..+30 grādiem.

Sagaidāms, ka vēlā trešdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra vietām kļūs vēl nedaudz augstāka, tādēļ 1.jūnija karstuma rekords, iespējams, tiks pārspēts vēl kādā novērojumu stacijā.

Jūras piekrastē strauji krītas gaisa temperatūra

Trešdienas pēcpusdienā jūras piekrastē, vējam iegriežoties no aukstās jūras, gaisa temperatūra pazeminājās vidēji par 13 grādiem. Pāvilostā dienas vidū tika reģistrēti +29,6 grādi, bet plkst.15 gaisa temperatūra bija pazeminājusies līdz +15,9 grādiem.

Ceturtdien jūras spirgtais gaiss būs jūtams lielā valsts daļā. Arī Rīgā ceturtdien gaidāma par aptuveni desmit grādiem zemāka gaisa temperatūra nekā trešdien, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu