TEPCO "Fukusimā" pieļauj jaunu katastrofu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Fukusimas atomelektrostaciju (AES) pārraugošais uzņēmums TEPCO paziņojis, ka avarējušajā AES divu nedēļu laikā varētu rasties jauni, nopietni sarežģījumi, radioaktīvajam ūdenim izlaužoties zemes virspusē, ziņo "Itar Tass".

Eksperti norāda, ka jau 15.jūnijā augsti radioaktīvais ūdens, kurš krājas AES pagrabtelpās, varētu izlauzties zemes virspusē. Šādas prognozes varētu piepildīties, ja turpināsies spēcīgi nokrišņi.

Sliktākajā gadījumā TEPCO speciālisti varot nepaspēt vajadzīgajā vietā uzstādīt radioaktīvā ūdens attīrīšanas iekārtu, ko plānots izdarīt tikai ap 15.jūliju. Ja radioaktīvā ūdens noplūde notiktu, tas varētu sajaukties ar gruntsūdeņiem un tālāk nonākt Klusajā okeānā.

Tāpat prognozēts: pat ja spēcīgās lietusgāzes norims, radioaktīvais ūdens tik un tā sāks noplūst pēc 20.jūnija. TEPCO gan apliecina, ka ir gatavi apturēt plūsmu lielākajās iespējamajās noplūdes vietās. Patlaban speciālisti ar betonu aizlej reaktoru tuneļus un drenāžas sistēmas vietās, kur uzkrājas vairums radioaktīvā ūdens.

Tomēr eksperti brīdina, ka šajās ūdens plūsmas sistēmās varētu būt zemestrīces radītas plaisas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu