Vakar pārspēti vairāki karstuma rekordi; šodien svelme nerims

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Otrdien augstākā gaisa temperatūra, līdzīgi kā pirmdien, reģistrēta Ventspils novērojumu stacijā, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +32,0 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas šogad fiksēta Latvijā

Citviet valstī otrdienas maksimālā temperatūra bija +28..+31 grāds, vēsāka diena bija vienīgi Kolkā, kur, vējam visu dienu pūšot no Rīgas jūras līča, temperatūra nepakāpās augstāk par +20,2 grādiem.

Četrās novērojumu stacijās - Ventspilī, Pāvilostā, Liepājā un Mērsragā - sasniegts jauns 7.jūnija karstuma rekords. Šeit gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +30..+32 grādiem un līdzšinējais 7.jūnija maksimālās gaisa temperatūras rekords tika pārspēts par 0,5-1,5 grādiem.

Rīgas centra novērojumu stacijā gaiss otrdien sakarsa līdz +30,3 grādiem, bet karstuma rekords netika pārspēts, jo 1988.gada 7.jūnijā Rīgā bija +32,5 grādi.

Diennakts vidējā gaisa temperatūra daudzviet Latvijā otrdien paaugstinājās aptuveni desmit grādu virs normas. Ventspilī 7.jūnija vidējā temperatūra bija +24,4 grādi, lai gan parasti jūnija vidējā gaisa temperatūra šeit ir par 11 grādiem zemāka. Savukārt Daugavpilī, kur jūnijā ierasti valda siltākais laiks Latvijā, gaisa temperatūra pakāpās nepilnus septiņus grādus virs normas.

Šodien tveice nerims - gaiss sakarsīs līdz +32 grādiem

Trešdien Latvijā turpinās valdīt tveice - gaiss sakarsīs līdz +28..+32 grādiem. Lietus un pērkona negaiss iespējams galvenokārt tikai Rietumlatvijā.

Augstākā gaisa temperatūra šoreiz gaidāma valsts centrālajos novados, it īpaši Vidzemes rietumu daļā un Zemgalē, savukārt Kurzemes piekrastē būs par dažiem grādiem vēsāk.

Debesis būs daļēji mākoņainas, pēcpusdienā un vakarā dažviet - galvenokārt Kurzemē - gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Pūtīs mērens dienvidaustrumu vējš, Kurzemes rietumu piekrastē iegriezīsies lēns rietumu vējš.

Rīgā lietus nav gaidāms, lai gan sauli brīžiem aizsegs mākoņi. Pūšot mērenam dienvidaustrumu vējam, gaiss sakarsīs līdz +31 grādam.

Laika apstākļus Latvijā nosaka plaša ciklona siltais sektors.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu